Spring naar de content

Wat is de PGO en hoe werkt het?

Wat is de PGO?

De PGO 'Natuurlijk Samen' is uw eigen digitale gezondheidsdossier. Dit PGO is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Bernhoven en de huisartsen in de regio verenigd in Synchroon. Het unieke van dit PGO is dat hierin uw gegevens van zowel uw huisarts als uw behandelaars in Bernhoven zijn verzameld in één dossier. Als u ook toegang wilt hebben tot het dossier dat bij uw huisarts ligt, dan kunt u hier klikken. Meer informatie vindt u op www.mijngezondheidkompas.nl, de site van de huisartsen in de regio Oss-Uden-Meijerijstad.

Hoe werkt het?

U kunt uw gezondheidsdossier inzien en beheren door zich aan te melden als gebruiker van de PGO 'Natuurlijk Samen'.

Inschrijven kan in Bernhoven

Vanwege privacy kunt u zich alleen persoonlijk inschrijven, dus niet via de telefoon of een aanmeldformulier. In verband met het coronavirus is het tot nadere berichtgeving niet mogelijk om u persoonlijk in te schrijven in Uden of Oss.

Waarom zou ik me inschrijven?

De PGO 'Natuurlijk Samen' is een digitaal dossier in ontwikkeling. U kunt op dit moment delen van uw eigen dossier inzien: uw persoonlijke gegevens, allergieën en geplande afspraken. Dat is handig om u voor te bereiden op een volgend bezoek aan uw huisarts of specialist. U ziet direct wat er de vorige keer besproken is en het helpt u om zich voor te bereiden op uw volgende afspraak.

Voor uw volgende afspraak met de specialist kunt u voor bepaalde aandoeningen vragenlijsten invullen. Zo kunnen u en uw specialist zich nóg beter op de volgende afspraak voorbereiden.

U krijgt op deze manier veel meer zelf de regie over uw gezondheid en welzijn.

Wat kan ik nog meer met de PGO?

U kunt op dit moment al een deel van uw dossierinformatie inzien waaronder uw persoonlijke gegevens, allergieën en geplande afspraken. In de loop van december 2019 komen overige gegevens ter beschikking zoals medicatie, laboratoriumuitslagen, en brieven aan de huisarts. U kunt die gegevens verzamelen, beheren en in de toekomst delen met andere behandelaars. Let op: Uw gegevens bekend vanaf juni 2018 zijn zichtbaar.

In de toekomst wordt het ook mogelijk om veilig via de mail of chat te communiceren met uw zorgverleners. Of zelf uw afspraken te plannen. Kortom: de PGO gaat groeien waardoor u meer en meer de baas wordt over uw eigen gezondheid. U bepaalt straks zelf uw (gezondheids)agenda. Zo krijgt u veel meer direct zicht op uw eigen gezondheid en bepaalt u, natuurlijk in overleg met uw (huis)arts wat goed voor u is, waar u zich prettig bij voelt en wat u zelf wilt.

Is de PGO 'Natuurlijk Samen' veilig?

De PGO 'Natuurlijk Samen' is een beveiligde omgeving. U kunt er alleen in met een wachtwoord. U bepaalt zelf wie van uw behandelaars toegang hebben tot uw PGO.

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u!

Heeft u vragen of wilt u meer weten over PGO ‘Natuurlijk Samen’? Neem dan contact op met het Begeleidingscentrum PGO. De medewerkers van het centrum zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar op tel.nr. 0413 – 402 847 (van 08.30 - 11.30 uur) of via pgo@bernhoven.nl

PGO biedt uitkomst

In 2014 werd bij de 58 jarige Leon Oosthoek uit Veghel reumatoïde artritis geconstateerd. ‘’Ik sportte altijd veel, maar de pijn hield ook aan als ik niet sportte. Dus verwees de huisarts mij naar de reumatoloog,’’ zegt Oosthoek. ‘’Tja, bij de pakken neer gaan zitten heeft weinig zin, dus dan gaat het er om hoe nu verder en wat kan ik wel?’’ De PGO 'Natuurlijk Samen' bood uitkomst. Bekijk hier de video.

In december 2018 verscheen van de hand van Sanne Rongen, programmamanager Innovatie en Strategie bij Bernhoven, een artikel onder de titel ‘Eén PGO voor de hele regio: win-winsituatie voor zowel patiënt als zorgverlener’. Lees het artikel hier.