Spring naar de content

Websites en boeken

Op internet vindt u een veelheid aan informatie over kanker. Welke sites u aanspreken, bepaalt u zelf. We noemen een aantal meest bezochte sites waarbij we beseffen dat we vast niet compleet zijn. Hetzelfde geldt uiteraard voor boeken over (borst)kanker.

Het Grote Borstkankerboek

Dankzij een gulle gift van zorgverzekeraar CZ, kunnen wij aan patiënten het Grote Borstkankerboek geven. Dit boek geeft antwoord op vragen die de ziekte oproept. Van vragen over zelfonderzoek en diagnose tot behandeling en reconstructiemogelijkheden. Hét complete handboek, geschreven door twee chirurgen van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en een journaliste in samenwerking met Pink Ribbon en de Borstkankervereniging Nederland. Zolang de voorraad strekt!

Internetsites

 • www.borstkanker.nl - Borstkanker Vereniging Nederland voor informatie en lotgenotencontact.
 • www.de-amazones.nl - Jonge vrouwen met borstkanker
 • www.kwfkankerbestrijding.nl - KWF-kankerbestrijding
 • www.kankerwiehelpt.nl - Op deze site vindt u informatie over kanker, over de behandelmogelijkheden en over de gevolgen van kanker.
 • www.kiesbeter.nl - Hulp bij de keuze van behandeling bij borstkanker
 • www.oncoline.nl - Richtlijnen voor behandeling van kanker
 • www.brca.nl - Erfelijke borst- en eierstokkanker
 • www.zorgwijzer.nl - Op de site vindt u informatie over kanker.
 • www.kankerspoken.nl Als je vader of moeder kanker heeft kan het aardig spoken in je hoofd. Deze site is voor kinderen, ouders, leerkrachten en hulpverleners
 • www.stap.nu - Vragen over Kanker en Werk? Of wil je advies en begeleiding? Stap.nu Re-integratie is gespecialiseerd in het begeleiden van kankerpatiënten.

Boeken

 • Het borstkanker Boek à handboek over borstkanker
  H.Oldenburg, J. Vrancken Peeters
  ISBN 10: 9072219163
  ISBN 13: 9789072219169
  Tip: informeer bij uw zorgverzekering of u dit boek vergoed krijgt.
 • Borstbeelden
  Ingeborg Marres en Sjaak van Beek
  Te bestellen bij de Borstkanker Vereniging Nederland.

Boeken voor kinderen

 • Mama’s borst is ziek
  Hanneke de Jager
  ISBN: 978-90-79875-34-4
  Een boek voor jonge kinderen. Mama is ziek want ze heeft een gemeen knobbeltje in haar borst. Een zeer beeldend, vernieuwend en kleurig prentenboek speciaal geschreven en geïllustreerd voor jonge kinderen die een moeder hebben met borstkanker. Ondanks het beladen onderwerp is het een optimistisch boek, dat duidelijkheid schept en ondersteuning geeft voor kinderen die geconfronteerd worden met borstkanker. Het boek is gemaakt vanuit het perspectief van het kind en alle gevoelens en vragen die daarbij komen kijken. Een troostvol en hoopvol boek, met hier en daar een knipoog.
 • Gewoon pech
  Esther Smid
  ISBN: 9789085605829
  Voor kinderen vanaf 8 jaar die een moeder met borstkanker hebben.
  Wanneer je moeder borstkanker krijgt, schrik je heel erg. Je weet natuurlijk niet precies wat er allemaal gaat gebeuren. In dit boek vindt je antwoord op veel vragen. Je mag erin schrijven over wat je allemaal mee maakt en hoe dat voelt, je kunt de reacties van kinderen lezen die hetzelfde meemaken als jij. Dit boek geeft steun, troost en hoop voor de toekomst. Het helpt jou om de moeilijke periode van behandelingen zo goed mogelijk door te komen. Gewoon pech is bedoeld voor alle kinderen die borstkanker van dichtbij meemaken.
 • Roze koeken voor een aapje 
  Anita van der Rijt. 
  ISBN: 978-94-002-1040-0 
  Dit boek gaat over Sofie. De moeder van Sofie heeft borstkanker. In dit boek lees je wat kanker is en welke dingen Sofie en haar moeder meemaken. De operatie, De chemo, het haaruitval en natuurlijk de gevoelens van Sofie, want hoe ga je met al die nieuwe dingen om? Als Sofie jarig is, ligt haar moeder in het ziekenhuis. Zal Sofie dit jaar niet jarig zijn? Gelukkig zijn er heel veel nieuwe mensen die klaar staan voor haar ouders en Sofie. Zo komt oma steeds oppassen en zorgen Ruud, Saskia en neef Karel voor verrassingen.