Spring naar de content

Aanbevolen apps en sites

Hier treft u een selectie aan van apps en websites die van pas kunnen komen in het omgaan met uw diabetes. Maak uw keuze in het linkermenu.

Apps

Het reguleren van de bloedglucosespiegel is een dagelijkse aangelegenheid voor veel diabetespatiënten. Apps kunnen u helpen om inzicht te krijgen in uw voeding, het effect op uw bloedglucoses en het aanpassen van de hoeveelheid insuline. Hieronder een alfabetisch overzicht van handige, (gratis tenzij anders vermeld) diabetes gerelateerde apps.

Dit zijn slechts enkele diabetes gerelateerde apps. Nog veel meer diabetes apps vindt u bijvoorbeeld met de zoektermen diabetesdiabetes mellitus of glucose op DigitaleZorgGids.

Diapp (iOS) Deze app dient als rekenhulp bij het berekenen van de koolhydraten per maaltijd en helpt bij het berekenen van het aantal eenheden insuline die u moet toedienen. 
HelpDiabetes (Android) HelpDiabetes is een koolhydraatteller, die u helpt uw bloedglucosespiegel in balans te houden. Geef de hoeveelheden van uw maaltijd in en de applicatie berekent de totale hoeveelheid koolhydraten, vet, eiwitten en kilocalorieën. Het is ook mogelijk een berekening (bij benadering) te doen van de benodigde hoeveelheid insuline, op basis van uw persoonlijke koolhydraat-insuline-ratio.
Koolhydraatkenner (iOS en Andoird: €1) Met de Koolhydraatkenner heeft u de koolhydratentabel altijd bij de hand. Het geeft voor meer dan 1000 producten de hoeveelheid koolhydraten (gram) per hoeveelheid weer. Verder kunt u op eenvoudige wijze de uitgebreide lijst producten verder uitbreiden met 'eigen' producten.
Mijn eetmeter (iOS en Android) Met deze app heeft u altijd een eetdagboek op zak. Mijn eetmeter app geeft u inzicht in 25 verschillende voedingsstoffen: van koolhydraten en vetten tot vitamines en mineralen.
Kies ik gezond? (iOS en Android) Met de ‘Kies Ik Gezond?’-app scan, zoek en vergelijk je eenvoudig producten. In de supermarkt óf thuis op de bank. In één oogopslag zie je wat een gezonde(re) keuze is.
Zwangerhap app ZwangerHap (iOS en Android): https://www.voedingscentrum.nl/nl/thema-s/apps-en-tools-voedingscentrum/zwangerschap-app-zwangerhap.aspx

Websites

De volgende website bevatten goede informatie over diabetes en de gevolgen daarvan.

Wandelen in de Maashorst

Bernhoven stimuleert bewegen. Biowalking is speciaal ontwikkeld voor mensen met diabetes. Onder deskundige begeleiding wandelt u in de prachtige omgeving van De Maashorst. De folder Biowalking informeert u over hoe u zich aan kunt melden en op welke data in 2020 u mee kunt wandelen.