Spring naar de content

De diëtist is de expert op het gebied van voeding bij ziekte en gezondheid.

Alle diëtisten van Bernhoven zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister, wat inhoudt dat aan de door de beroepsgroep gestelde eisen wordt voldaan. U komt alleen onder behandeling van een diëtist na doorverwijzing van uw behandelend specialist. Een verwijzing kan zowel klinisch (tijdens een ziekenhuisopname) of poliklinisch (op spreekuur) voorkomen.

Goede voeding is belangrijk tijdens gezondheid en zeker bij ziekte.

De juiste voeding kan bijdragen tot een sneller herstel en optimale reactie op de behandeling. Daarom is goed samengestelde voeding een onmisbaar onderdeel van de totale behandeling. De diëtisten van Bernhoven hebben ieder hun eigen specialisme, waaronder diabeteszorg, maag-darm-leverziekten, oncologie, longziekten, nierziekten, oncologie en kindergeneeskunde.

Naast dieetbehandeling met individuele voorlichting biedt de afdeling diëtetiek ook groepsvoorlichting aan. Op dit moment organiseert de afdeling voorlichtings- en educatiebijeenkomsten voor patiënten met Diabetes Mellitus (volwassenen en kinderen) waaronder PRISMA, hartrevalidatie, longrevalidatie, oncologische revalidatie.

Patiëntenfolders

Aandoeningen

Spreekuren