Diëtetiek
De diëtist is de expert op het gebied van voeding bij ziekte en gezondheid.
Alle diëtisten van Bernhoven zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister, wat inhoudt dat aan de door de beroepsgroep gestelde eisen wordt voldaan. U komt alleen onder behandeling van een diëtist na doorverwijzing van uw behandeld specialist. Een verwijzing kan zowel (tijdens een ziekenhuisopname) als poliklinisch voorkomen.
Goede voeding is belangrijk tijdens uw gezondheid en zeker bij ziekte.
De juiste voeding kan bijdragen tot een sneller herstel en optimale reactie op de behandeling. Daarom is een goede voeding een onderdeel van de totale behandeling. De diëtisten van Bernhoven hebben ieder hun eigen specialisme, waaronder diabeteszorg, maag-darm-leverziekten, oncologie, longziekten, nierziekten, oncologie en kindergeneeskunde.
Naast dieetbehandeling met individuele voorlichting biedt de afdeling diëtetiek ook groepsvoorlichting aan. Op dit moment organiseert de afdeling voorlichtings- en educatiebijeenkomsten voor patiënten met Diabetes Mellitus (volwassenen en kinderen), waaronder PRISMA, hartrevalidatie, longrevalidatie, oncologische revalidatie.
Information in foreign language
On the website voorlichting vertaald you will find information on all kind of topics related to dietetics. Check the site for your native language.
Direct naar
Zie ook
- →Nederlandse Hartstichting
- →Stichting Voedingscentrum Nederland
- →Maagleverdarmstichting
- →Nederlandse Coeliakie Vereninging
- →Nierstichting
- →KWF Kankerbestrijding
- →Longfonds
- →Diabetesvereniging Nederland
- →Stichting VoedselAllergie
- →Voeding en kanker
- →Nederlandse Vereniging van Diëtisten
- →Goed gevoed ouder worden
- →Dieet dit Dieet dat
- →Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging
- →Cyberpoli
- →Hutten
- →Voorlichting vertaald
Patiëntenfolders
- → Richtlijnen bij een te lage bloedglucose (hypoglycemie)
- →Als je smaak- en reukzin verstoord zijn
- →Als je voeding moet worden aangepast
- →Diabetes, groepsvoorlichting volgens methode PRISMA
- →Dieet bij chyluslekkage (lymfelekkage)
- →Duodenumsonde
- →Energie- en eiwitrijke voeding bij een operatie
- →Energie- en eiwitrijke voedingsadviezen (algemeen)
- →Energie- en eiwitrijke voedingsadviezen bij diabetes mellitus
- →Energie- en eiwitrijke voedingsadviezen voor kinderen
- →Eten en drinken op het dialysecentrum
- →Gasvormende producten
- →Gebruik van sondevoeding thuis
- →Gebruik van voldoende eiwitten (na COVID-19)
- →Goed gevoed, aandacht voor ondervoeding bij kinderen
- →Isotone-, hypotone- en hypertone dranken
- →Kaliumverrijkt dieet
- →Koolhydratenlijst
- →Ongewenste gewichtstoename tijdens chemotherapie
- →PEG J-sonde
- →Start to run met diabetes
- →Tips voor het gesprek met uw specialist (of huisarts)
- →Triple lumen-sonde
- →Variatielijst bij diabetes mellitus
- →Vloeibare voeding na kaakoperatie
- →Voeding bij COPD en ondergewicht of ongewenst gewichtsverlies
- →Voeding bij COPD en overgewicht
- →Voeding bij galstenen en na het verwijderen van galstenen/galblaas
- →Voeding bij nierstenen
- →Voeding tijdens opname voor patiënten met diabetes mellitus
- →Voedingsadvies bij alvleesklierontsteking (pancreatitis)
- →Voedingsadvies bij een colostoma
- →Voedingsadvies bij lactose intolerantie
- →Voedingsadvies bij passageproblemen
- →Voedingsadvies bij peuterdiarree (1 tot 4 jaar)
- →Voedingsadvies bij risico op ondervoeding (Geriatrie)
- →Voedingsadviezen bij colitis ulcerosa
- →Voedingsadviezen bij cystenieren
- →Voedingsadviezen bij de ziekte van Crohn
- →Voedingsadviezen bij diabetes mellitus
- →Voedingsadviezen bij divertikels en diverticulitis
- →Voedingsadviezen bij dumpingklachten
- →Voedingsadviezen bij een energie- en eiwitrijk dieet in combinatie met een zoutbeperking (ofwel natriumbeperking)
- →Voedingsadviezen bij een kunstmatige uitgang op de dunne darm (ileostoma)
- →Voedingsadviezen bij een slokdarmstent
- →Voedingsadviezen bij een verhoogd fosfaat en gebruik fosfaatbinders
- →Voedingsadviezen bij een verhoogd kalium
- →Voedingsadviezen bij een vernauwing van de darm
- →Voedingsadviezen bij een vochtbeperking van 1000 ml
- →Voedingsadviezen bij een vochtbeperking van 1500 ml
- →Voedingsadviezen bij een zoutbeperking (ofwel natriumbeperking)
- →Voedingsadviezen bij eiwitverlies in de urine (proteïnurie) en hoge bloeddruk (hypertensie)
- →Voedingsadviezen bij gebruik van GLP-1
- →Voedingsadviezen bij het gebruik van pancreasenzymen
- →Voedingsadviezen bij het koolhydraatbeperkt dieet bij diabetes mellitus
- →Voedingsadviezen bij ijzertekort
- →Voedingsadviezen bij jicht
- →Voedingsadviezen bij levercirrose
- →Voedingsadviezen bij lichtverteerbare voeding
- →Voedingsadviezen bij nefrotisch syndroom
- →Voedingsadviezen bij overmatig braken tijdens de zwangerschap
- →Voedingsadviezen bij vitamine B12 tekort
- →Voedingsadviezen bij zwangerschapsdiabetes (diabetes gravidarum)
- →Voedingsadviezen voor een vezelrijke voeding
- →Voedingsadviezen voor herstel na Covid-19 (Corona)
- →Voedingsadviezen voor mensen bij wie de dikke darm verwijderd is
- →Warme maaltijd bestellen voor thuis
- →Zelfcontrole bij zwangerschapsdiabetes