Spring naar de content

Klinische fysiotherapie

Klinische fysiotherapie is therapie die u krijgt, indien nodig op verzoek van uw specialist,  als u in het ziekenhuis opgenomen bent. U wordt dan in het ziekenhuis behandeld door een van de fysiotherapeuten van Bernhoven. De behandelingen maken onderdeel uit van de zorg die u in Bernhoven ontvangt tijdens uw opnameperiode.

Onder deskundige begeleiding van de fysiotherapeut oefent u en krijgt u gerichte adviezen om zo snel mogelijk weer zelfstandig te kunnen bewegen. Door zelf actief in beweging te zijn voorkomt u complicaties en verkort u de opnameduur. Bernhoven biedt diverse mogelijkheden om zelf actief te  trainen. U kunt deelnemen aan de oefengroep die op diverse dagen wordt aangeboden. De verpleegkundige zal dit aan u voorstellen. Op deze manier werken wij met u samen aan een voorspoedig herstel. 

Naar huis, en dan?

Als u na ontslag uit het ziekenhuis nog fysiotherapie nodig heeft, wordt u doorverwezen naar de fysiotherapeut in uw woonplaats. De fysiotherapeut die u tijdens uw opname behandeld heeft, zorgt voor de overdracht.