Spring naar de content

Bezoeker

De bezoektijden zijn dagelijks van 11.00 - 20.00 uur.

Bij de ingang van de afdeling, maakt u gebruik van de intercom. De deur wordt dan zo snel mogelijk voor u geopend.

U kunt uw familielid of naaste altijd bezoeken op de hartbewaking. In het belang van de patiënten zijn niet meer dan twee bezoekers per patiënt toegestaan, wanneer u met meer personen komt, wissel elkaar dan af. Bij de afdeling is een speciale wachtruimte voor bezoekers.

Stem het bezoek af op de situatie van de patiënt, te veel en te lang bezoek kan voor de patiënt belastend zijn.

Als de patiënt tijdens de bezoektijd een behandeling of verzorging nodig heeft is het mogelijk dat het bezoek gevraagd wordt (tijdelijk) de kamer te verlaten. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Wanneer iemand van het bezoek een infectie of flinke verkoudheid heeft, meldt dit dan alstublieft aan de verpleegkundige zodat deze eventuele maatregelen kan treffen.

In verband met de privacy van de patiënt wordt informatie over ziekte en behandeling niet aan iedereen verstrekt. Daarvoor worden in overleg met de patiënt één of twee contactpersonen aangewezen. Als de patiënt niet in staat is een contactpersoon aan te wijzen, zullen wij de echtgenoot of partner (en als die ontbreekt een ouder, kind, broer of zus) van de patiënt bij de besluitvorming betrekken. Het is de bedoeling dat alleen de contactpersonen naar de toestand van de patiënt informeren en dat zij desgewenst andere relaties op de hoogte stellen.

Het telefoonnumer is: 0413 – 40 11 01

De IC/CC heeft bij de ingang een wachtruimte voor bezoekers. Dit is een gedeelde wachtruimte voor meerdere bezoekers. Bent u met veel bezoekers dan kunt u ook gebruik maken van de centrale hal.

In de wachtruimte staat een koffieautomaat. U kunt hier gebruik maken van de koffie en thee voorzieningen.

Als het gezien de situatie van de patiënt wenselijk is dat u in de buurt blijft, kunt u, in overleg met de verpleegkundige gebruik maken van één van de twee familiekamers, waar de mogelijkheid bestaat om te overnachten.

Mobiele telefoons kunnen de functie van de elektronische bewakings- en behandelingsapparatuur verstoren. Daarom mag op de patiëntenkamers geen gebruik gemaakt worden van mobiele telefoons. De patiënt kan gebruik maken van de Bernhoven telefoon. Familie mag in de bezoekersruimte bellen met de mobiele telefoon. Op de patiëntenkamer graag de telefoon op de ‘vliegtuigmodus’ zetten.
Wij verzoeken u vriendelijk om rekening te houden met de privacy en rust van de andere patiënten.

In het ziekenhuis zijn diverse voorzieningen om wat te eten/drinken. In de centrale hal bij de hoofdingang van het ziekenhuis vindt u de brasserie waar u warme en koude dranken, versnaperingen en (kleine) lunchgerechten kunt kopen. De brasserie is dagelijks geopend van 8.00 tot 20.30 uur.

Voor de lunch kunt u, van maandag tot vrijdag, gebruik maken van het uitgebreide assortiment in het restaurant, op de eerste etage boven de brasserie. De openingstijden zijn van 8.00 tot 14.00 uur. De warme keuken is open van 11.00-14.00 uur. Let op in het restaurant kunt u alleen pinnen.

Wil u ’s avonds gebruik maken van een warme maaltijd dan kunt u via de patiëntenterminal een warme maaltijd bestellen. De gastvrouw brengt u de maaltijd op het afgesproken tijdstip, u kunt in de brasserie een bon kopen om deze maaltijd te betalen.

De maaltijden van de patiënten gaan voor, als er veel maaltijden besteld worden kan het zijn dat de gastvrouw u verwijst naar een lounge op de verpleegafdelingen in het B-gebouw.

Is de situatie van de patiënt dermate instabiel dat wij het niet verantwoord vinden dat u als naaste de afdeling verlaat, dan bestaat de mogelijkheid tot het verstrekken van een maaltijd.