Spring naar de content

Meer dan alleen operaties

De anesthesioloog is niet alleen actief op de operatiekamer. Ook het geven van pijnstilling behoort tot een belangrijke taak van de anesthesioloog. Dit is nodig bij acute pijn zoals bijvoorbeeld operatiepijn,  botbreuken, pijn tijdens de bevalling, pijn bij kanker en pijn bij slechte doorbloeding van een been, maar ook bij mensen met chronische pijn.

Chronische pijn

De behandeling van chronische pijn is een specialisatie binnen de anesthesiologie en wordt verricht door een aantal anesthesiologen die getraind zijn tot pijnspecialist. Zie voor meer informatie over deze chronische pijnbestrijding: 'Regionaal Pijn Centrum’. Voor een instructie over hoe het ingeven van de pijnscore in zijn werking gaat klik dan hier voor een Instructiefilm.

De Intensive Care is ook een specialisatie binnen de anesthesiologie , waar een aantal anesthesiologen werkt als intensivist, een gespecialiseerde arts voor Intensive Care geneeskunde. Ook werken er internist-intensivisten in Bernhoven. Elders op deze website vindt u meer informatie over de intensive care.