Spring naar de content

Eerste bezoek aan de polikliniek reumatologie

U kunt worden verwezen door de huisarts of een andere medisch specialist. Alle nieuwe patiënten voor de polikliniek moeten schriftelijk worden aangemeld met een verwijsbrief.  Aan de hand van deze informatie stelt de reumatoloog vast hoe snel de aangemelde patiënt op de polikliniek gezien moet/kan worden. De doktersassistente nodigt u telefonisch uit of stuurt een brief met datum en informatie over eerste polibezoek.

Bij uw eerste bezoek is het belangrijk dat u een aantal zaken meeneemt: de eventueel toegestuurde vragenlijst,  een overzicht van de medicijnen die u gebruikt én een patiëntenpas. Heeft u nog geen patiëntenpas? Dan moet u dit laten maken bij de centrale balie aan het begin van de gang (route 120). Op die route vindt u aan het eind van de gang de polikliniek reumatologie.

Op de polikliniek wordt u ontvangen door een doktersassistente. Er werken vijf assistentes op de polikliniek. De doktersassistenten ontvangen de patiënten, zorgen voor een goede administratieve afhandeling en geven uitleg en ondersteuning aan patiënten.  Zij verrichten ook verpleegtechnische handelingen ter ondersteuning en in opdracht van de reumatologen, zoals bijvoorbeeld 

  • toedienen van injecties
  • bloeddruk meten etc.
  • Ook patiënten zelf leren injecteren behoort tot een van de taken.

Belt u naar de polikliniek reumatologie met een vraag of voor het maken van een afspraak, dan wordt u automatisch doorverbonden met een van de doktersassistenten. Zij zullen u adequaat te woord staan.