Spring naar de content

Brouwers, H. B.

Functie
Neurochirurg
Telefoon afdeling
0413 - 40 19 51
Aandachtsgebieden
Algemene neurochirurgie, spinale neurochirurgie, neuro-oncologie, wakkere hersenoperaties, traumatologie, wetenschappelijk onderzoek.
Titel(s)
Dr.
Opleidingen

2020 – heden   Neurochirurg, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis Tilburg & Bernhoven, Uden

2013 – 2020 Specialisatie neurochirurgie, Universitair Medisch Centrum Utrecht, Utrecht & Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, Tilburg

2010 – 2014 Promotietraject resulterend in het proefschrift 'Continued bleeding following acute intracerebral Hemorrhage',  Harvard Medical School, Boston, Verenigde Staten & Universiteit Utrecht

2003 – 2010 Geneeskunde, Universiteit Utrecht

2002 – 2003 Psychologie, Universiteit Utrecht

Promotieonderzoek

Proefschrift 'Continued bleeding following acute intracerebral Hemorrhage', 2014, Harvard Medical School, Boston, Verenigde Staten / Universiteit Utrecht.

Verbonden aan Bernhoven sinds 2020
Lidmaatschappen

Waarom ik voor dit specialisme heb gekozen

De neurochirurgie is een vak waarbij je tot in de kern van de mens komt. Het vak brengt een aantal mooie aspecten samen waarbij enerzijds handvaardigheid een belangrijk aspect vormt, waarmee het nog echt een ‘ambacht’ is. Anderzijds zijn de psychologische aspecten van aandoeningen aan het centraal en perifeer zenuwstelsel van groot belang. Een neurochirurg opereert in de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen. Hiermee hebben de aandoeningen op deze plekken vaak grote invloed op het dagelijks leven van patiënten. Het doel is dan ook om in samenspraak met patiënten een geschikte (operatieve) oplossing te vinden voor hun probleem. Deze combinatie tussen technisch handelen en maatwerk leveren voor het specifieke probleem van de individuele patiënt spreekt mij zo aan in dit vak.

Mijn aandachtsgebieden zijn algemene neurochirurgie, spinale neurochirurgie, neuro-oncologie, wakkere hersenoperaties, traumatologie en wetenschappelijk onderzoek. 

Wat mijn vak zo bijzonder maakt

Het is een voorrecht dit vak te mogen uitoefenen en samen met de patiënt besluiten te nemen over de (operatieve) behandeling van zijn of haar aandoening, waarbij innovatie en geavanceerde beeldvorming een steeds grotere rol gaan spelen. Tevens gebruik ik wetenschappelijk onderzoek om de kwaliteit van zorg te verbeteren en patiënt -specifieke behandelingen te ontwikkelen, steeds meer toegespitst op de individuele patiënt.

Afdelingen