Spring naar de content

Moens, A.A.

Functie
Internist
Telefoon afdeling
0413 - 40 33 16
Aandachtsgebieden
Infectieziekten en IC
Titel(s)
Drs.

Opleidingen

1996 – 2001 medische Biologie (UvA)

2000 – 2006 Geneeskunde (UvA)

Specialisaties

2009 – 2013 Interne Geneeskunde (MMC, Veldhoven)

2013 – 2016 Acute Geneeskunde (MUMC+)

Verbonden aan Bernhoven sinds

2017

Nevenfuncties

ALS-instructeur

Secretaris vakgroep ziekenhuisgeneeskunde

Lidmaatschappen verenigingen

NIV

DAM

ERC

Waarom ben je bij Bernhoven komen werken?

Vanwege de denkwijze en visie om het systeem van de gezondheidzorg binnen het ziekenhuis en daarbuiten te verbeteren met nadruk op de patiënt als centrale speler.

Daarbij heb ik het gevoel dat ik hier daadwerkelijk de kans en ruimte en vrijheid heb om bij te dragen aan verandering binnen de zorgstromen van de acute geneeskunde in de positieve zin van het woord.

Waarom hebt u voor dit specialisme gekozen?

Tijdens mijn coschappen werd het mij duidelijk dan ik eigenlijk over alle processen in het “zieke” lichaam mee wil denken, de mens in zijn geheel blijven zien. Daarmee werd de keuze om internist te worden wel duidelijk.

Daarnaast ben ik wel een pragmatische dokter en houd ik van actie en de opvang van acute patiënten. Loop ik graag her en der door het ziekenhuis om de processen van A tot Z te vervolgen.

Dus toen het specialisme acute geneeskunde binnen de Interne geneeskunde ontstond, wist ik waar mijn roeping lag. En ik heb geen moment spijt!

Wat maakt uw vak(gebied) zo bijzonder?

De acute internist is de spin in het web, tussen 1e lijns geneeskunde, SEH, acute zorg in het beddenhuis en alle verschillende specialisten.

Je kan heel nuttig bijdragen in het efficiënter maken van de zorg en zorgstromen. Daarbij houdt je nauw contact met de patient ten alle tijden en heb je een belangrijke functie als supervisor/opleider van arts-assisten.