Spring naar de content

Schreuder, A.

Functie
Gynaecoloog
Telefoon afdeling
0413 - 40 19 38
Aandachtsgebieden
Obstetrie / Perinatologie (Verloskunde)
Titel(s)
Aandachtsgebieden
 • Obstetrie / Perinatologie (Verloskunde)
Opleidingen
 • Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen

 • Opleiding tot gynaecoloog:

  2010 – 2011 Deventer Ziekenhuis

  2011 - 2014 Universitair Medisch Centrum Groningen

  2014 - 2016 Martini Ziekenhuis Groningen

Verbonden aan Bernhoven sinds

September 2017

Lidmaatschappen verenigingen
 • Nederlandse Vereniging voor Obsteterie en Gynaecologie (NVOG) (Lid van werkgroep Perinatologie en Maternale Ziekten, werkgroep Foetale Echoscopie en SIG Jonge Zwangerschap);

 • Royal College of Obstetricians and Gynaecologists – Associate Member

Waarom ik voor dit specialisme heb gekozen

De diversiteit van dit vakgebied is wat mij aansprak: we houden ons bezig met een gevarieerde patiëntengroep met bijbehorende aandoeningen en daardoor met alle fasen van het leven. Daarnaast is het zo dat wij binnen ons vakgebied veelal onze eigen diagnostiek (zoals bijvoorbeeld echoscopie) en onze behandelingen zelf uitvoeren, waardoor we patiënten over het algemeen door het hele traject heen kunnen begeleiden.

Wat mijn vak zo bijzonder maakt

Het deelgebied van de verloskunde is waar mijn hart ligt. Een zwangerschap en bevalling zijn een bijzondere gebeurtenis en het is fijn als dat een zorgeloze, verwachtingsvolle periode mag zijn. Maar ook als er wel zorgen of problemen zijn is het belangrijk om hier oog voor te blijven houden. Het feit dat ik daarin de zwangere en haar naasten kan begeleiden vind ik het mooiste wat er is en het geeft mij energie als er uiteindelijk een gezonde moeder en baby naar huis mogen gaan.

Afdelingen