Spring naar de content

Verweij, E.

Functie
Internist - intensivist
Telefoon afdeling
0413 - 40 19 41
Aandachtsgebieden
Intensive care
Titel(s)

Opleidingen:

  • 2002 – 2008 Geneeskunde Universiteit Utrecht
  • 2008 – 2009 ANIOS Intensive Care Jeroen Bosch Ziekenhuis ‘s Hertogenbosch

Specialisaties:

  • 2009 – 2014 Algemene Interne Geneeskunde Jeroen Bosch Ziekenhuis ‘s Hertogenbosch/Radboud UMC
  • 2014 – 2015 Specialisatie Intensive Care Radboud UMC
  • 2016 jan – okt Intensivist Medisch Centrum Haaglanden Den Haag

Nevenfuncties: Ontwikkeling IC-module PDMS-Nexus

Commissies: Reanimatiecommissie Bernhoven

Lidmaatschap verenigingen: NIV, NVIC, ESICM

Publicaties: Toxic shock syndrome toxin-I producing Staphylococcus aureus in fulminant necrotizing fasciitis. Clin Case Rep Rev, 2015

Waarom heb je voor Bernhoven gekozen? Al tijdens de opleiding tot intensivist was ik in Bernhoven op de IC geweest en wilde ik er graag werken – de grootte van het ziekenhuis en de regiofunctie met een grote SEH waren daar de belangrijkste reden voor. Ook het feit dat ik in Uden woon speelde natuurlijk mee.

Helaas was er op het moment dat ik de opleiding afrondde geen vacature. Ik ben toen in Den Haag gaan werken waar ik veel geleerd heb. De reistijd maakte echter dat ik, toen er een vacature op de IC in Bernhoven kwam, daar direct voor ben gegaan. Daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad! Ik heb gemerkt dat er een goede samenwerking bestaat tussen verschillende specialismen, men op een goede manier kritisch is over (processen in) de zorg en er, ondanks de vele overgangen en veranderingen zoals die binnen het Droom-traject plaatsvinden, toch altijd een positieve sfeer heerst. Het is fijn om in een ziekenhuis te werken waar vooruit gekeken wordt en (verbeteren van) patiëntenzorg voorop staat. Ook het team van collega’s is prettig; openheid en kritisch zijn op eigen handelen zijn zaken die ik erg waardeer. Ik ben ook zeer benieuwd naar de ontwikkelingen in het kader van de regionale samenwerking met het Radboud UMC en het CWZ in Nijmegen en het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer.

Waarom heb je voor dit specialisme gekozen? In de acute fase wordt er maximale inspanning van het team gevraagd. Daarna volgt er (als het goed is) een stabielere periode waarin weer heel andere zaken van belang zijn. Het is dus tegelijkertijd breed en diepgaand, met een combinatie van acute levensbedreigende pathologie en de wat minder acute maar wel intensieve zorg.

Wat maakt jouw vakgebied zo bijzonder? Je bent bij de patiënt en zijn/haar naasten betrokken in kwetsbare en spannende tijden: na een grote operatie, of bij zo ernstig ziek-zijn dat ondersteuning nodig is. Dat je in die periode een rol hebt in het geven van de beste zorg, mensen te begeleiden en van de juiste informatie te voorzien is fantastisch. Ook als het niet goed afloopt voor de patiënt kan ik als dokter veel voldoening halen uit het feit dat de familie dan toch terug kijkt op een goede behandeling. 

 

Afdelingen