Spring naar de content

3 goede vragen

Bij de dokter voor behandeling of onderzoek? U heeft altijd meer mogelijkheden. Wat past het beste bij u? Stel de drie goede vragen.

  1. Wat zijn mijn mogelijkheden?

  2. Wat zijn de voordelen en nadelen van die mogelijkheden?

  3. Wat betekent dat in mijn situatie?

Waarom 3 goede vragen?

Een knieoperatie of niet meer voetballen? Doorbehandelen of stoppen? Als u naar de arts gaat voor onderzoek of behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Welke behandeling of welk onderzoek het beste bij u past, hangt van een aantal zaken af. Bijvoorbeeld van de risico’s en de bijwerkingen, van uw leefstijl en omstandigheden, van uw beroep en uw wensen.

Het is belangrijk om samen met uw arts deze zaken op een rijtje te zetten. Dit kunt u doen door 3 goede vragen te stellen. Deze vragen sporen uw arts aan om goede informatie te geven en een open gesprek met u te voeren. Samen met hem of haar kunt u vervolgens beslissen welk onderzoek of behandeling het beste bij u past. U maakt zo een goed geïnformeerde keuze, en dat maakt de kans van slagen het grootst.

U heeft recht op goede informatie. De 3 goede vragen kunnen helpen om die goede informatie te krijgen.

Bernhoven en de 3 goede vragen

Bernhoven ondersteunt de campagne 'Bij de dokter? 3 goede vragen'. Een initiatief van Patiëntenfederatie NPCF en de Federatie van Medisch Specialisten. Omdat Bernhoven het belangrijk vindt dat u goed geïnformeerd bent over uw behandeling. 3 goede vragen helpt om de dialoog tussen u en uw arts, maar ook tussen u en andere zorgverleners te bevorderen. 

Meer weten? Ga naar www.3goedevragen.nl

Bekijk ook deze uitzending (tot en met 2.29 min) van Skyline TV.

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies