Skip to Content

Wetenschappelijk onderzoek

Zorg staat niet stil en blijft zich ontwikkelen. Daarom werken we zeer regelmatig mee aan medisch – wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor krijgen we meer kennis over verschillende ziektebeelden en ontwikkelen we nieuwe behandelmogelijkheden. Zo kunnen we de zorg voor onze patiënten steeds verder verbeteren.

Researchbureau

Het researchbureau adviseert en ondersteunt onderzoekers en specialisten bij de opzet, uitvoering en interpretatie van alle aspecten van medisch-wetenschappelijk onderzoek. Wij werken hierbij volgens de WMO – GCP richtlijnen.

Om alle medisch – wetenschappelijke onderzoeken die binnen Bernhoven (gaan) lopen in goede banen te leiden, worden deze vóór start beoordeeld op lokale uitvoerbaarheid. Dit geldt voor zowel investigator – initiated onderzoek, opgezet door Bernhoven of een ander ziekenhuis, als voor industrie – geïnitieerd onderzoek.

Het researchbureau is verantwoordelijk voor de toetsing op lokale uitvoerbaarheid en adviseert hierover aan het directieteam. Bij het toetsen van de lokale uitvoerbaarheid worden diverse zaken beoordeeld. Denk hierbij aan de inrichting van de logistiek, financiën en juridische afspraken. Na een positief advies van het researchbureau geeft de directie toestemming om de studie te starten in Bernhoven.

Indienen medisch wetenschappelijk onderzoek

Voor het indienen van een verzoek tot goedkeuring voor het uitvoeren van onderzoek, ontvangen wij graag de volgende documenten:

  • Onderzoeksprotocol
  • Verklaring Geschiktheid Onderzoeksinstelling
  • ABR formulier (indien aanwezig)
  • Goedkeuringsbrief / niet – WMO verklaring METC
  • Algemene proefpersoneninformatie en toestemmingsverklaring
  • Clinical Trial Agreement (indien aanwezig)
  • Onderzoeksmaterialen (vragenlijst, dagboek) (indien aanwezig)

Je kunt de documenten sturen naar research@bernhoven.nl.

Vragen

Voor alle vragen over medisch-wetenschappelijk onderzoek in Bernhoven kun je terecht bij het researchbureau:

T 0413 – 40 2933

research@bernhoven.nl