Spring naar de content

Aangifte van de geboorte

Dit doet u bij de gemeente Uden, uiterlijk drie dagen na de dag van de geboorte. U kunt aangifte doen op het gemeentehuis van Uden zelf. Dan moet u een afspraak maken via de website van de gemeente: www.uden.nl of belt u naar 14 0413. Ook kunt u aangifte doen bij het geboorteloket van de gemeente Uden in Bernhoven.

Geboorteaangifte in het ziekenhuis

Als u wilt, kunt u de geboorte van uw kind ook aangeven in het ziekenhuis. De gemeente Uden heeft een geboorteloket geopend op de kraamafdeling op de 4de verdieping (routenummer 460 en 470).

Het geboorteloket is op werkdagen geopend van 9.00-11.00 uur. U kunt hier aangifte doen op afspraak. Ga naar www.uden.nl. Daar kiest u voor de mogelijkheid afspraak maken en dan selecteert u geboorteloket. Bellen kan ook: 0413 – 28 19 11.

Kiest u voor aangifte in het ziekenhuis? Dan heeft u een ‘bewijs van geboorte’ nodig. Dit bewijs van geboorte staat achterop de folder ‘Hoera ik ben er’. U krijgt deze folder van de verpleegkundige die bij de geboorte aanwezig was. De verpleegkundige vult het bewijs van geboorte in en dit neemt u mee als u aangifte gaat doen.

Het geboorteloket in Bernhoven spaart ouders een extra gang naar het gemeentehuis. Bovendien kunnen ouders samen aangifte doen. 

Wat neemt u mee?

  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart);
  • Eventueel een trouwboekje;
  • Wanneer u niet getrouwd bent maar het kind heeft erkend de erkenningsakte;
  • Vanuit de afdeling:
    De folder: Hoera ik ben er! En nu? Deze folder krijgt u in het ziekenhuis als de baby is geboren.

Zie ook