Skip to Content

Informatiestand week van de schildklier

Bij de informatiestand in Bernhoven staan op vrijdag 26 mei ervaringsdeskundige vrijwilligers klaar om te luisteren naar jouw ervaring met jouw schildklieraandoening en om je vragen te beantwoorden. Deze activiteit maakt deel uit van het programma: Week van de Schildklier 2023.

Het thema van de Week van de Schildklier is ‘Samen Beslissen in de praktijk’. 90% van de mensen beslist graag mee wanneer er een keuze gemaakt moet worden over behandeling, zorg of ondersteuning. Bij echt samen beslissen is er sprake van een gelijkwaardige samenwerking tussen jou en je zorgverlener, waarbij jullie beiden je kennis en ervaringen inbrengen om tot een gezamenlijke beslissing te komen. Slechts 37% van de patiënten ervaart echter dat zij met hun zorgverlener samen beslissen. De praktijk is blijkbaar weerbarstig.

Daarom organiseert Schildklier Organisatie Nederland (SON) van 22 - 26 mei in het hele land activiteiten en bijeenkomsten rond het thema 'Samen Beslissen’.

 Uiteraard bieden we ook praktische handvatten en tips wat je zelf kunt doen en hoe je tot een goede samenwerking met je behandelaar komt. Speciaal voor de Week van de Schildklier is een kaart ontwikkeld met tips van ervaringsdeskundigen. Deze kaart is gratis verkrijgbaar in de stand.

Ook als je het over andere onderwerpen wil hebben dan Samen Beslissen, ben je van harte welkom. Kom gerust samen met een partner of vriend(in). Je hoeft je niet aan te melden.

Deze pagina delen op