Spring naar de content

Bezoek

Met ingang van 24 maart geldt in Bernhoven een alghele bezoekersstop. Bernhoven voelt zich gedwongen deze ingrijpende maatregel te nemen om verspreiding van het coronavirus te beperken. Bovendien helpt deze maatregel om beschermingsmiddelen te sparen.

Bernhoven beseft dat deze maatregel zeer ingrijpend is. Toch vragen we begrip voor deze maatregel.

Zowel de patiënten als de familie zijn hierover geïnformeerd.

Uitzondering

Voor de kraamafdeling, couveuseafdeling en de kinderafdelingen gelden uitzonderingen. In bijzondere gevallen overlegt de verpleegkundige of arts met de contactpersoon hoe het bezoek geregeld gaat worden.  Wanneer een patiënt in de terminale fase is, geldt een aparte regeling. Deze uitzonderingen worden met de familie besproken.

Alternatieve contact mogelijkheden

Als alternatief kan gebruik worden gemaakt van digitaal contact via de mobiele telefoon of tablet. Voor wie niet over een tablet of telefoon beschikt, stelt Bernhoven een iPad beschikbaar. Uiteraard wordt de patiënt geholpen bij het gebruik.

Contactpersoon

Iedere patiënt heeft een contactpersoon aangewezen. Deze persoon is voor artsen, verpleegkundigen én voor de familie van de patiënt het aanspreekpunt. De verpleegkundige informeert de contactpersoon dagelijks telefonisch tussen 12.00 – 14.00 uur. Hebben we informatie waarmee we niet kunnen wachten dan bellen we uiteraard direct de contactpersoon.

 

Afgeven / ophalen persoonlijke bezittingen

Persoonlijke bezittingen als kleding, toiletartikelen en dergelijke voor patiënten kunnen afgegeven worden bij de ingang. Graag in een afgesloten tas met daarop vermeld naam en geboortedatum.

 

Afdelingen met afwijkende bezoektijden:

Daarnaast heeft de patiëntenzorg in alle gevallen voorrang. Dit kan betekenen dat de verpleging uw bezoek vraagt om de kamer even te verlaten, om de benodigde zorg te verlenen.


Intensive Care en Hartbewaking (IC/CCU)

Bezoekmogelijkheden worden individueel met de familie besproken.

^ naar boven


Kinderafdeling

  • Op de kinderafdeling mag één ouder maximaal tweemaal per dag op bezoek komen.
  • Eén van de ouders mag overnachten op de kamer.
  • Broertjes en zusjes, opa en oma, ooms en tantes kunnen nu niet op bezoek komen.

^ naar boven


Kraamafdeling

In verband met het coronavirus hanteren we een aangepaste bezoekersregeling op de kraamafdeling:

  • De partner van de kraamvrouw mag de kraamafdeling bezoeken. Andere familieleden, helaas ook opa en oma, kunnen vanwege de omstandigheden nu niet in het ziekenhuis op bezoek komen.

^ naar boven


Couveuseafdeling

  • Beide ouders mogen drie tot vier keer per dag naar de couveuseafdeling. Meld vooraf op de afdeling wanneer u wilt komen.

^ naar boven