Spring naar de content

Bezoektijden

Ligt uw familielid/naaste in het ziekenhuis? Dan is bezoek welkom!

Patiënten mogen ieder bezoekmoment twee personen op bezoek hebben. Om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijkertijd in het ziekenhuis zijn, hebben we de bezoektijden van maandag tot en met zondag per afdeling verdeeld:

Afdeling

Bezoekuren maandag tot en met zondag

Afdeling B2 west, B2 oost, B4 west/kraam

13.30 - 15.00 uur

18.00 – 19.30 uur

Afdeling B1 west

14.00 - 15.30 uur

18.30 – 20.00 uur

Afdeling B3 West/AOA

13.00 - 14.30 uur

18.30 - 20.00 uur

Afdeling B1 oost, B3 oost/Stroke Care Unit

14.30 - 16.00 uur

19.00 – 20.30 uur

Afdeling B4 oost (kinderafdeling):

Bezoek in overleg met de verpleging

IC/CC

Bekijk de bezoektijden hier

Komt u op bezoek bij een patiënt in Bernhoven? Controleer dan vooraf even op welke afdeling u moet zijn en houd rekening met de bezoektijden van die afdeling. Verder geldt in Bernhoven dat iedere patiënt een contactpersoon heeft. Met deze persoon overlegt de verpleging telefonisch zo nodig iedere dag tussen 12.00 - 14.00 uur.

Maatregelen

Wij vragen u om u aan een aantal maatregelen te houden:

  • Mensen die klachten hebben die horen bij corona en mensen die in thuisquarantaine zijn (maar in overleg met de afdeling wel mogen komen) dragen nog wel een medisch mondneusmasker. Deze zijn verkrijgbaar bij de ingang van het ziekenhuis.
  • Bezoekers en begeleiders mogen niet (mee) komen als zij coronaklachten hebben of in thuisquarantaine zijn. Dit mag alleen als dit met de afdeling is afgesproken.

Uitzonderingen

Voor bepaalde patiënten en afdelingen gelden uitzonderingen. Is iets niet duidelijk, informeer dan altijd even bij de verpleging op de afdeling.

Intensive Care
  

Patiënten op de intensive care mogen 7 dagen per week 2x per dag 1,5 uur bezoek hebben van:

  • 13:30 tot 15:00 uur
  • 18:30 tot 20:00 uur

De eerste contactpersoon van de op de IC opgenomen patiënt overlegt zelf met de afdeling. Deze contactpersoon kan zelf met de afdeling bellen wanneer er behoefte is aan informatie.

Komt u op bezoek bij een patiënt op de IC die COVID-19 heeft?

  • Zorg dat er geen waardevolle spullen op de afdeling zijn.
  • U mag geen planten en bloemen meenemen naar de IC.
  • Ontsmet uw handen voordat u op de afdeling komt.
  • Draag een medisch mondneusmasker van Bernhoven.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Ontsmet uw handen als u weer weg gaat.

Terminale patiënt
  

Is uw familielid/naaste terminaal ziek dan zijn bezoekers welkom op aanwijzing van de patiënt zelf of diens contactpersoon. Op de kamer kunnen twee bezoekers tegelijk aanwezig zijn, komt u met meer bezoekers, wissel elkaar dan buiten het ziekenhuis af. Een familielid kan overnachten bij de patiënt.

Verwarde patiënt
  

Soms wordt de verpleging ontlast als er familie aanwezig is. Bijvoorbeeld als de patiënt verward is. Op dat moment overlegt de verpleging met de familie over de invulling van het bezoek.

B4West / Verloskamer
  

De partner van de zwangere mag bij de bevalling zijn. Tussendoor naar buiten gaan om bijvoorbeeld te bellen of een sigaret te roken is niet toegestaan. Indien gewenst mogen er naast de partner nog maximaal twee personen bij de bevalling aanwezig zijn.

Kraamafdeling
  

Op de kraamafdeling is de partner de hele dag welkom en kan ook overnachten, uiteraard mag de partner geen corona gerelateerde klachten hebben. Is de zwangere of kraamvrouw in het ziekenhuis opgenomen, dan mogen eventuele kinderen op bezoek komen. De partner haalt de kinderen dan beneden bij de entree op. Ook hier geldt de regel dat de kinderen geen gezondheidsklachten mogen hebben. Ook voor de couveuseafdeling geldt dat broertjes en zusjes welkom zijn, wel even van tevoren met de verpleging overleggen.

Van 18.00 – 19.30 uur zijn er op de kraamafdeling twee bezoekers welkom naast de partner/kinderen van de zwangere/kraamvrouw.

B4Oost / Kinderafdeling
  

Ouders/verzorgers zijn de hele dag welkom en een van hen kan ook overnachten op de afdeling. Broertjes en zusjes zijn welkom in overleg met de verpleging.