Skip to Content

Allergie kind: Introductie van kippenei (hoog of laag verhit) bevattende voedingsmiddelen na de kippenei provocatietest

Uw kind heeft een kippenei provocatietest zonder allergische verschijnselen doorlopen. Voor de introductie thuis is het belangrijk te weten of uw kind een hoog of laag verhitte kippenei provocatietest heeft gehad. Uw kinderarts heeft u hier van op de hoogte gebracht. Het kind gaat alleen het kippenei introduceren waar het op getest is.

Hoogverhit kippenei: zijn hoofdzakelijk koek, gebak, broodproducten of ovenschotels waarin ei is verwerkt. Dit betekent langer dan 20 minuten op 160 graden verwarmd of 15 minuten op 220 graden. Pannenkoeken, gebakken of gekookt ei vallen hier dus niet onder. Door de hoge temperatuur veranderen de eiwitten zodanig dat ze vaak beter verdragen worden.

Laagverhit kippenei: hier vallen alle producten onder die kippenei bevatten, dus ook pannenkoek, gekookt of gebakken ei.

*Rauw ei zoals verwerkt in tiramisu, bavarois, verse mayonaise en cakebeslag mag uw kind niet introduceren.

Wanneer starten met de introductie van kippenei?

U kunt starten nadat u teruggebeld bent na de provocatietest.

Start uitsluitend wanneer uw kind in goede conditie is, dus geen last heeft van verkoudheid, hoesten, benauwdheid, diarree, buikklachten en dergelijke.

Vervolgschema na niet afwijkende kippenei test

Hoogverhit:

2x per week hoogverhitte kippenei producten geven (zie hierboven beschreven), het is belangrijk dit te blijven doen!

Laagverhit:

2x per week producten geven waarin ei is verwerkt (dit mogen hoog en laagverhitte kippenei producten zijn, wissel dit af), het is belangrijk dit te blijven doen!

Neem bij aanhoudende klachten contact op met polikliniek kindergeneeskunde op telefoonnummer: 0413-401943