Skip to Content

Behandeling met hyaluronzuur injecties (cosmetisch)

Belotero hydro, soft, balance, intense en volume zijn fillers gemaakt op basis van hyaluronzuur, een stof die van nature in de huid voorkomt. Dit biologisch afbreekbare materiaal is één van de veiligste en meest efficiënte producten om rimpels te verminderen, de lippen meer lijn te geven en op te vullen of om de gezichtscontouren te herstellen. De producten zorgen voor het vochtig en elastisch houden van de huid en worden met injecties in de huid aangebracht.

Hoe verloopt de behandeling?

Meestal kan de behandeling zonder verdoving uitgevoerd worden. Met een hele fijne injectienaald spuit de dermatoloog het product onder de rimpel in de huid. Als de lippen moeten worden behandeld, is het advies om die plek plaatselijk te verdoven met een injectie met lidocaïne.

Afhankelijk van het te behandelen gebied duurt de totale behandeling ongeveer 15-30 minuten.

Ná de behandeling

Tips en adviezen voor thuis

  • Direct na behandeling kan de huid licht rood zijn, gezwollen en gevoelig zijn en je kunt jeuk hebben op de behandelde plek. Dit is een normale reactie bij deze behandeling. Dit duurt een dag of twee en dan verdwijnt het. Gaat het niet over bel dan de polikliniek op.
  • De lippen zijn gezwollen en dat kan wat langer duren. Soms wel een week. De lippen zien er dan wat ongelijkmatig uit. Dit is niet het eindresultaat, dit gaat over. Tegen de zwelling kun je de lippen koelen met een ijspacking.
  • Tot 6 uur na de behandeling mag je de behandelde plek niet aanraken. Daarna kun je lichte make-up gebruiken en was je de plek zacht met water en zeep. Slaap de eerste avond met je hoofd wat hoger en op je rug om druk te voorkomen.
  • Je mag was weer zonnen of onder een solarium als de zwellingen zijn verdwenen.
  • Heb je eerder koortsblaren in je gezicht gehad, dan heb je kans die nu ook te krijgen. In dat geval bel je de polikliniek.
  • Gebruik je aspirines of bloedverdunners dan kan de injectieplek blauw worden of zelfs gaan bloeden.

Problemen

Problemen komen bijna nooit voor. Allergische reacties zijn in theorie mogelijk, maar we zien ze nooit. Als hyaluronzuur per ongeluk in een slagader terechtkomt kan een wond ontstaan waar je een litteken aan overhoudt. Na injecties in het voorhoofd is in het verleden blindheid gemeld als in een slagader ingespoten werd. Als een slagadertje geraakt wordt geeft dat extreme pijn. Het is dus verstandig meteen te melden als de injecties extreem pijnlijk zijn. Dan spuit de arts een middel in om het hyaluronzuur op te lossen.

Op de lange duur kan hyaluronzuur knobbeltjes veroorzaken. Dit komt bijna nooit voor en is overigens tijdelijk omdat hyaluronzuur tijdelijk aanwezig is.

Resultaat

Hyaluronzuur wordt uiteindelijk weer volledig afgebroken. Het heeft dus geen blijvend effect. Hoe snel het materiaal verdwijnt wisselt. Bij de meeste patiënten duurt het gemiddeld ongeveer negen maanden voordat het verdwijnt. Dit verschilt per cliënt en hangt onder meer af van de te behandelen plaats in het gezicht. Om het effect van de behandeling te behouden zal er van tijd tot tijd een aanvullende behandeling uitgevoerd moeten worden.

Wat kost een behandeling met hyaluronzuur?

De behandeling wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed. Wat de behandeling kost hangt af van het aantal te behandelen plaatsen.

Als er problemen optreden, dan kun je soms terecht bij je zorgverzekeraar voor de vergoeding van de behandeling.

Je betaalt de behandeling direct na afloop ervan per pin of contant.

Kun je onverhoopt niet naar de afspraak komen? Bel dan minstens één dag van tevoren de afspraak af. Als je de afspraak niet op tijd afzegt brekenen we de onkosten aan je door. 

Contact met dermatologie

Bij vragen of problemen kun je contact op te nemen met de polikliniek dermatologie. Tijdens kantooruren bel je naar 0413 – 40 19 29; Buiten kantooruren bel je de receptie van Bernhoven: 0413 – 40 40 40, op dit nummer is de dienstdoend dermatoloog bereikbaar.

 

Verklaring behandeling botuline toxine

Ik heb de informatie mondeling en schriftelijk gekregen.

Deze heb ik begrepen en ik ga akkoord met de behandeling.

 

 

 

Naam:                                                 Geboortedatum:                                            

 

 

 

Datum:                                               Handtekening: