Skip to Content

De Parkinsonconsulent

Waarom een Parkinsonconsulent?

U bent onder behandeling van een van de neurologen van Bernhoven voor de ziekte van Parkinson(isme). Uw arts heeft u het nodige verteld over uw vorm van ziekte van Parkinson en over uw behandeling. Toch zijn er vaak praktische vragen of problemen die verband houden met uw ziekte. Om de zorg rondom het ziektebeeld te verbeteren is er op de polikliniek neurologie een Parkinsonconsulent werkzaam. Dit is een consulent die zich heeft gespecialiseerd in de zorg voor mensen met ziekte van Parkinson.

Voor wie werkt de Parkinsonconsulent?

De Parkinsonconsulent is er voor alle patiƫnten met ziekte van Parkinson, voor hun partner/ familie/ gezinsleden en anderen die met het ziektebeeld Parkinson te maken krijgen. De neuroloog kan u doorverwijzen naar de Parkinsonconsulent.

Wat kan de Parkinsonconsulent voor u betekenen?

U kunt een beroep doen op de Parkinsonconsulent als u behoefte heeft aan begeleiding, informatie of advies. Bijvoorbeeld met vragen als

  • wat houdt de medicatie in?
  • wat kan ik verwachten van het ziektebeeld?
  • moet ik gebruik gaan maken van hulpmiddelen/hulpverleners?
  • hoe ga ik om met vermoeidheid?
  • hoe kan ik gezond bewegen?
  • ik kan niet goed uit bed komen, is daar een oplossing voor?

De Parkinsonconsulent zoekt samen met u naar praktische oplossingen of wijst u de weg naar instanties zoals thuiszorg, gemeente en /of verenigingen.
Ook overlegt de Parkinsonconsulent met andere hulpverleners van ParkinsonNet zoals de neuroloog, fysiotherapeut, diƫtiste et cetera.

Hoe bereikt u de Parkinsonconsulent?

U kunt zelf een afspraak maken met de Parkinsonconsulent via de polikliniek neurologie.

Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, neem dan contact op met de polikliniek van neurologie van Bernhoven.

Bent u van mening dat in deze folder bepaalde informatie ontbreekt, onduidelijk of onjuist is, dan horen we dit graag van u.

Meer Informatie

Website: op de website www.parkinsonNet.nl of www.parkinson-vereniging.nl vindt u meer informatie over ziektebeeld Parkinson.