Skip to Content

Shave excisie (cosmetisch)

Jouw huidarts heeft voorgesteld om enkele cosmetisch storende goedaardige plekjes te verwijderen. Dit gebeurt door middel van een shave excisie.

Wat is shave excisie?

Bij een shave excisie schaaft de dermatoloog de afwijking van de huid.

Eerst verdoven we de huid met lidocaïne. Dan voert de dermatoloog met een speciaal (soms elektrisch) mesje de shave excisie uit.We dekken de wond af met antibioticumzalf (met fusidinezuur) of vaseline en een pleister.

Medicijnen/allergie

Bloedverdunnende medicijnen kunnen problemen geven tijdens de ingreep. Het is daarom belangrijk medicijngebruik van te voren te melden aan uw arts. Ook als je allergisch bent voor bepaalde geneesmiddelen moet je dit van tevoren zeggen.

Wat mag je verwachten?

Na wegschaven ontstaat een wondje. Dit kan soms even na bloeden. Na enkele uren ontstaat een korstje. Probeer dit korstje te laten zitten. Door regelmatig de vette zalf aan te brengen lost dit korstje vanzelf op en geneest de wond snel en mooi. Het is verstandig gedurende een half jaar na de behandeling het plekje te beschermen tegen de zon om verkleuring te voorkomen.

Problemen

Infectie van de wond is een probleem dat zelden voorkomt. Als dit onverhoopt toch gebeurt, wordt de wond pijnlijk, rood, dik en kan gaan kloppen en pussen. Dan moet je contact opnemen met de behandelend dermatoloog.

Op de langere termijn zijn de belangrijkste risico’s littekenvorming, kleurverschil met de omliggende huid en ook is het mogelijk dat de aandoening terugkomt.

Helaas kan een goed cosmetisch eindresultaat nooit gegarandeerd worden.

Bij vragen of problemen

Als je je zorgen maakt over het genezingsproces na de ingreep is het verstandig contact op te nemen met de polikliniek dermatologie. Tijdens kantooruren bel je de polikliniek op 0413 – 40 19 00; Buiten kantooruren bel je de receptie van Bernhoven op  0413 – 40 40 40, op dit nummer is de dienstdoend dermatoloog bereikbaar.

Wat kost de behandeling?

De behandeling wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar. Per 15 minuten kost deze behandeling € 200,- inclusief BTW.

Als er onverhoopt toch problemen optreden, dan kan soms een beroep worden gedaan op de zorgverzekeraar voor de vergoeding van de behandeling.

Je betaalt de behandeling per pin of contant direct na de behandeling.

Als je niet op de afspraak kunt komen, bel dan minstens één dag van tevoren de afspraak af. Een niet op tijd afgezegde afspraak kan aan jou worden doorberekend.

Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie, neemt u dan gerust contact met ons op.

 

Verklaring behandeling Shave-excisie

 

Ik heb de informatie mondeling en schriftelijk gekregen, begrepen en ga akkoord met de behandeling

 

Naam……………………………………………..                                                

 

 

Geboortedatum……………………………..

 

 

Datum……………………………………………...

 

 

handtekening……………………………………………..