Skip to Content

Telefonische afspraak na behandeling op gipskamer

Je bent op de gipskamer geweest. Daar heeft de gipsverbandmeester vastgesteld dat je een breuk of een andere verwonding hebt door een ongeluk. De gipsverbandmeester heeft uitgelegd wat er aan de hand is, je bent behandeld met verband, gips of een brace. Ook is jou verteld hoe de verdere behandeling er ongeveer uit gaat zien.

Behandelvoorstel

De volgende werkdag overlegt een team over jouw verdere behandeling. Dit team bestaat uit een radioloog, gipsverbandmeester en wordt geleid door een trauma-arts (dat is de chirurg of orthopeed). Samen bespreken zij jouw situatie en welke behandeling de beste is voor jou.

Na dit overleg belt de trauma-arts je op om het definitieve behandelplan te bespreken. Voor de behandeling zijn verschillende mogelijkheden

 • Er is geen verdere controle nodig in het ziekenhuis

 • Er is controle nodig op de gipskamer en/of bij de trauma-arts

 • Er is mogelijk een operatie nodig: De arts bespreekt met jou de voor- en nadelen van een operatie. Samen maken jullie een keuze die het beste past bij jouw omstandigheden en wensen.

We bellen je tussen 10.00 en 15.00 uur. Als je in die tijd niet gebeld bent , neem dan contact op met de polikliniek chirurgie via: 0413 – 40 19 59.

Let op: controleer je telefoon bij instellingen of deze anonieme telefoonnummers doorlaat. Zo weet je zeker dat je het gesprek niet mist.

Hoe bereid je het telefoongesprek voor?

Om te zorgen dat de telefonische afspraak met de trauma-arts goed verloopt geven we wat tips:

 • Zorg dat wij het juiste telefoonnummer hebben

 • Zorg dat u je tussen 10:00-15:00 bereikbaar bent. Let op: we bellen met een anoniem nummer

 • Als je vragen hebt, schrijf deze op zodat je niets vergeet

 • Zorg dat je papier en pen bij de hand hebt

 • Ben je slechthorend of heb je moeite met de Nederlandse taal, vraag dan hulp van familie of kennis. Het gesprek kan, indien gewenst, ook in het Engels plaatsvinden

Na het telefoongesprek

Afhankelijk van wat we met elkaar hebben besproken, geven we hieronder enkele tips en adviezen voor een goed verloop van je behandeling en herstel:

 • Als je niet meer op controle hoeft te komen, leggen we je uit hoe je herstel verloopt en hoe lang dit ongeveer duurt. Heb je in de herstelperiode vragen?
  Bel dan naar de polikliniek chirurgie 0413 – 40 19 59

 • Als er wél een controle in het ziekenhuis nodig is, dan bespreken we wanneer dit gebeurt. Deze controle kan gebeuren via een telefonische afspraak, of een afspraak met de trauma-arts en/of op de gipskamer in het ziekenhuis.

Contact

Heb je vragen? Bel dan met de polikliniek chirurgie op telefoonnummer 0413 -40 19 59.