Skip to Content

Gezond eten voor het herstel

Als je ziek bent is gezond eten extra belangrijk. De koks van onze partner in voeding, Hutten Catering, werken daarom alleen met verse (streek)producten, passend bij het seizoen. Op de verpleegafdeling helpt onze gastvrouw of –heer je graag om gezond en goed te eten. Er is een uitgebreid en gevarieerd assortiment. Vertel ons wat je graag wilt en we doen ons best daar rekening mee te houden.

Warme maaltijden

Je zelf samengestelde warme maaltijd kun je ’s middags of ’s avonds eten. Vegetarisch eten is bij ons ook geen probleem. Je kunt eten op je kamer of in de lounge. Je bezoek kan mee eten. Bij de gastvrouw/heer kopen zij daarvoor een voucher die ook in de brasserie of het restaurant kan worden gebruikt. Bezoekers betalen hiervoor met pin.

Overige maaltijden

Voor de overige maaltijden werken we met een buffetwagen. Je maakt a la minute de keuze wat je wilt eten en drinken. Er is een ruime keuze aan ontbijt- en lunch items. Denk aan brood, yoghurt, smoothie, sap of soep. Tijdens de drankenrondes heb je de mogelijkheid te kiezen voor fruit en andere gezonde tussendoortjes. De gastvrouw serveert de maaltijden naar wens op je kamer of in de lounge.

De juiste voeding

We hebben in Bernhoven extra aandacht voor ondervoeding. Dat is een risico bij mensen die ziek zijn. Gezond eten is heel belangrijk voor een goed herstel. Dus als we zien dat je ondervoed bent, krijg je energie- en/of eiwitrijke voeding/drankjes aangeboden. Wanneer je 70 jaar of ouder bent krijg je vanwege kwetsbaarheid standaard dagelijks een eiwit- en energierijk drankje aangeboden. Als het nodig is schakelen we de diëtist in.