Skip to Content
5
maart
2024

Bernhoven in de top 5 best gewaardeerde zorgorganisaties 2023!

Voor het vijfde jaar op rij maakt ZorgkaartNederland de best gewaardeerde zorgorganisaties van het jaar bekend. Dit jaar deden acht verschillende categorieën mee in de ZorgkaartNederland TOP 2023. Op 5 maart kregen veertig organisaties een bezoekje van medewerkers van Patiëntenfederatie Nederland om hen in het zonnetje te zetten als één van de vijf best gewaardeerde in hun sector. Bernhoven behoort tot de top 5 van de best gewaardeerde zorgorganisaties in 2023 in de categorie kleinere ziekenhuizen!

De ZorgkaartNederland TOP 2023 laat een top vijf zien van best gewaardeerde instellingen per zorgsector, zonder volgorde. Deze top vijf is bepaald aan de hand van de waarderingen die zijn geplaatst in 2023. Het thema is dit jaar ‘Samen Beslissen’. De zorgorganisaties zijn mede beoordeeld op luisteren, uitleg, informatieverstrekking en bejegening.

Top 2023 kleinere ziekenhuizen

De sector ziekenhuizen in de ZorgkaartNederland TOP is dit jaar verdeeld in 2 subcategorieën: kleinere en grotere ziekenhuizen. Dit is de top vijf in de categorie kleinere ziekenhuizen:

  • Bernhoven, Uden
  • Spijkernisse Medisch Centrum, Spijkernisse
  • Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Dirksland
  • Streekziekenhuis Koningin Beatrix, Winterswijk
  • Flevoziekenhuis, Almere

'Het totaalplaatje wordt bekeken, er wordt geluisterd en overlegd, plus een hele duidelijke uitleg. Daarnaast zijn alle medewerkers erg klantvriendelijk.'

Patiënt over Bernhoven

Waardering van een patiënt

Tijdens het bezoek van de Patiëntenfederatie Nederland werd de volgende waardering door een patiënt van Bernhoven uitgelicht: ‘Er werd goed gereageerd op wat ik zelf aandroeg tijdens verdere onderzoeken. Ik ben volledig tevreden met de zorg, nazorg en verdere adviezen. De behandelende cardioloog was zeer duidelijk over de verdere behandeling en de zorg voor de gebruikelijke medicijnen.

Het totaalplaatje wordt bekeken, er wordt geluisterd en overlegd, plus een hele duidelijke uitleg. Daarnaast zijn alle medewerkers erg klantvriendelijk.’

Patiënten geven Bernhoven een 9

Patiënten geven ons een 9 op basis van 600 patiëntwaarderingen. Maar dit jaar heeft ZorgkaartNederland niet alleen naar deze waarderingen gekeken, maar ook extra aandacht besteed aan het thema 'samen beslissen'. Bij Bernhoven staat het leveren van hoogwaardige zorg die aansluit bij de behoeften van onze patiënten centraal. Samen met de patiënt bespreken we welke behandeling het beste past bij zijn of haar behoeften en omstandigheden, waarbij we streven naar passende zorg voor iedere unieke patiënt.

Deze positie in de ZorgkaartNederland Top 2023 is een prachtige erkenning van de inzet van onze collega’s en ons streven naar passende zorg.

Deze pagina delen op