Skip to Content
29
november
2023

De herstelgerichte aanpak: een nieuwe methode in Bernhoven om met calamiteiten om te gaan

Caroline Heijckmann vertelt bij EenVandaag over ‘de herstelgerichte aanpak’, een nieuwe methode in Bernhoven om met calamiteiten om te gaan.

Naast het benodigde technische rapport gaat Bernhoven een stap verder. Caroline Heijckmann legt uit: "Bij een calamiteit stellen we onszelf de volgende vragen: wie zijn erbij betrokken? Wat hebben zij nodig? En tot slot gaan we met elkaar in gesprek. Daarbij gaat het om woorden als spijt, zorg en compassie."

Deze aanpak is niet alleen helpend voor het herstel van de patiënt, maar ook voor de zorgverlener. Bijzonder hoogleraar Ian Leistikow benadrukt: "Deze 'herstelgerichte aanpak' is uniek. Het gaat niet alleen om de medische aanpak, maar ook om het menselijke aspect: wat heb jij nodig in je leven na deze gebeurtenis?"

Een menselijk gesprek na een calamiteit kan het verschil maken. Het geeft zowel de patiënt als de zorgverlener de kans om het vertrouwen te herstellen. Zoals Leistikow zegt: "Dit project is waardevol voor alle betrokkenen. Het geeft zowel de patiënt als de zorgverlener een kans voor een herstart."

Kijk of lees het item via deze link.

Namens Bernhoven willen wij alle betrokkenen bedanken voor de medewerking en het vertrouwen.

Deze pagina delen op