Skip to Content
28
juli
2023

Simone Gielen-Wijffels per 1 september lid Raad van Bestuur Bernhoven

De Raad van Commissarissen van Bernhoven B.V. is trots en verheugd te kunnen mededelen dat Mevrouw Simone Gielen – Wijffels per 1 september 2023 wordt aangesteld als bestuurder van Bernhoven. Bernhoven breidt hiermee haar bestuur uit van een eenhoofdig bestuur naar een tweehoofdige Raad van Bestuur. Mevrouw Simone Gielen – Wijffels vormt dan samen met de voorzitter Raad van bestuur, de heer Freek Korver, het bestuur van Bernhoven. De Raad van Commissarissen van Bernhoven B.V. is van mening dat een tweehoofdige bestuursstructuur beter past bij de gekozen strategie en de organisatieaandacht die dit met zich meebrengt.

Simone Gielen heeft een indrukwekkende carrière bij Bernhoven achter de rug. Simone begon haar loopbaan bij Bernhoven in 2005 als intensivist-anesthesioloog en heeft zich sindsdien bewezen als een betrokken en zeer capabele professional. Zo is Simone vanaf het eerste uur betrokken bij de ontwikkeling van Passende Zorg, vormgegeven in de Droomstrategie. In 2015 startte zij als kwartiermaker en van 2016 t/m 2021 was Simone medisch leider Acute Zorg. Sinds oktober 2021 is Simone medisch directeur in Bernhoven. Ze is een van de vaandeldragers van de strategie van Bernhoven ‘Samen werken aan Gezondheid’.

‘We zoeken naar mogelijkheden om maximale gezondheidswinst te bereiken voor onze patiënten, hierbij zetten we de gezondheid van onze patiënten voorop’, aldus Simone. Wij kennen Simone als een samenwerker en bruggenbouwer. Haar brede expertise binnen Bernhoven en uitgebreide kennis van het regionale zorglandschap maken haar uitermate geschikt voor deze rol. Simone: ‘Ik zet me in om de zorg voor onze patiënten in de regio toegankelijk te houden. Hiervoor is intensieve samenwerking met onze regiopartners nodig. Dit doen we dagelijks in Bernhoven, uit liefde voor mensen!’

Bernhoven is trots op haar nieuwe bestuurder uit eigen geledingen die de organisatie en de regio zo goed kent. Het Integraal Zorg Akkoord benoemt de ontwikkeling van passende zorg en regiosamenwerking als belangrijke ingrediënten om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden in de komende jaren. Beide zitten verankerd in het DNA van Bernhoven. Bernhoven heeft vertrouwen dat zij met de versterking van het bestuur verder kan ontwikkelen naar een gezondheidsorganisatie voor alle bewoners van haar regio.

Freek Korver: ‘Het leiderschap en de visie van Simone zullen ons helpen om onze ambities waar te maken en onze positie als toonaangevende gezondheidsorganisatie in de regio te versterken’.

Wij wensen Simone veel succes toe in haar nieuwe functie, en hebben alle vertrouwen in de voortzetting van een goede en plezierige samenwerking met de Raad van Bestuur.

 

Bert Pauli
Voorzitter Raad van Commissarissen van Bernhoven B.V.

Foto: Lodewijk van der Grinten

Deze pagina delen op