Skip to Content

Investeren in Bernhoven

De afgelopen jaren was het voor medewerkers en andere stakeholders van Bernhoven mogelijk om te investeren in Bernhoven. Vanuit de gedachte dat het ziekenhuis van de regio van ons allemaal is, was het mogelijk om obligaties te kopen. Door hernieuwde afspraken met de huisbanken in 2022 is er vooralsnog geen externe kapitaalbehoefte. Op dit moment kun je niet meer met obligaties investeren in Bernhoven.

Waarom obligaties?

Mensen die zich betrokken voelen bij het ziekenhuis lenen door de koop van obligaties geld uit aan de organisatie. Dat kunnen medewerkers van het ziekenhuis zijn, huisartsen, apothekers of mensen die in het verzorgingsgebied wonen. Jaarlijks krijgt een obligatiehouder hier een mooi rentepercentage voor terug en aan het einde van de looptijd het geleende bedrag.

Dit zorgde vroeger voor een gevoel van betrokkenheid en saamhorigheid binnen een gemeenschap. En dat doet het nog steeds. In het Engels wordt ook wel eens van een ‘community hospital’ gesproken. De combinatie van een mooi rentepercentage, een beperkt (onafhankelijk bepaald) risico en de wetenschap dat je geld investeert in iets wat je belangrijk vindt, maakt deze obligaties voor veel mensen aantrekkelijk. Bekijk de video voor meer uitleg over de obligatielening van Bernhoven.

Voor de Bernhoven obligaties werken we samen met AndersFinancieren. Dit platform verzorgt de communicatie en financiële afwikkeling van de obligaties.