Spring naar de content

Investeren in Bernhoven

Van begin juli tot en met 15 september 2020 is het weer mogelijk om met obligaties in Bernhoven te investeren. Bernhoven is het enige ziekenhuis in Nederland dat op deze wijze financiert. Met succes! De afgelopen jaren is door medewerkers en andere stakeholders al voor € 3,4 miljoen in obligaties ingelegd.

Waarom obligaties?

Obligaties zijn eigenlijk een hele ouderwetse manier van investeren. Vroeger werden veel ziekenhuizen zo gefinancierd. Mensen die zich betrokken voelen bij het ziekenhuis lenen door de koop van obligaties geld uit aan de organisatie. Dat kunnen medewerkers van het ziekenhuis zijn, huisartsen, apothekers of mensen die in het verzorgingsgebied wonen. Jaarlijks krijgt een obligatiehouder hier een mooi rentepercentage voor terug en aan het einde van de looptijd het geleende bedrag.

Dit zorgde vroeger voor een gevoel van betrokkenheid en saamhorigheid binnen een gemeenschap. En dat doet het nog steeds. In het Engels wordt ook wel eens van een ‘community hospital’ gesproken. De combinatie van een mooi rentepercentage, een beperkt (onafhankelijk bepaald) risico en de wetenschap dat u geld investeert in iets wat u belangrijk vindt, maakt deze obligaties voor veel mensen aantrekkelijk. Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over de obligatielening van Bernhoven.

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies


Voor Bernhoven is het interessant om vermogen van particulieren, medewerkers en ondernemingen uit de buurt aan te trekken om zo meer ruimte te krijgen om de ambities waar te maken. Daarbij varen we onze eigen koers. Een die blijkt te werken, zo komt naar voren uit onafhankelijk onderzoek van het CPB, NZa en IQ healthcare. Hierin wordt beschreven dat Bernhoven in staat is geweest om de afgelopen jaren zinnige zorg te bieden en daarbij de kwaliteit op peil te houden. In een gepast tempo en met veel oog voor de lange termijn blijft Bernhoven werken aan toekomstbestendige zorg.


Meer informatie via site en bijeenkomsten

Voor meer informatie over de verschillende obligaties, kijkt u op de voor u relevante pagina:

Bovendien worden er diverse online en offline bijeenkomsten gehouden.
Data en details over deze bijeenkomsten vindt u hier.


Inschrijven voor obligaties

Inschrijven kan tot en met 15 september 2020 via de website van AndersFinancieren. Dit platform verzorgt de financiële afwikkeling van de Bernhoven obligaties en begeleidt u door het aanmeldingsproces.