Spring naar de content

Investeren in Bernhoven

Van 2018 - 2021 was het voor medewerkers en andere stakeholders van Bernhoven mogelijk om te investeren in Bernhoven. Vanuit de gedachte dat het ziekenhuis van de regio van ons allemaal is, konden zij obligaties kopen.

Waarom obligaties?

Vroeger werden veel ziekenhuizen met obligaties gefinancierd. Mensen die zich betrokken voelen bij het ziekenhuis lenen door de koop van obligaties geld uit aan de organisatie. Dit zorgde vroeger voor een gevoel van betrokkenheid en saamhorigheid binnen een gemeenschap. En dat doet het nog steeds.

In de periode 2018- 2021 is er voor ruim € 14 miljoen aan obligaties ingelegd. In 2022 en 2023 zijn er geen nieuwe emissierondes meer omdat Bernhoven werkt aan een financieel gezonde bedrijfsvoering. Door hernieuwde afspraken met de huisbanken is er vooralsnog geen externe kapitaalbehoefte.

Informatie voor obligatiehouders

Ben je in de periode 2018-2021 obligatiehouder van Bernhoven geworden? Het stoppen van de emissierondes heeft geen consequenties voor bestaande obligaties. Voor alles over jouw obligaties en de jaarlijkse rentebetaling kun je terecht bij AndersFinancieren. Dit platform verzorgt de communicatie en financiële afwikkeling van de Bernhoven obligaties.

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies