Skip to Content

De Maashorst

Bezoek je Bernhoven als naaste of als patiënt en heb je even tijd voor jezelf? Dan nodigen we je uit om te genieten van de prachtige en helende omgeving die de Maashorst is. Dat kan te voet of op de fiets. Even de benen strekken en frisse lucht inademen kan in onze prachtige achtertuin; de Maashorst.

Bernhovenpad

Bij de voorkant van Bernhoven zie je het startpunt van het Bernhovenpad. Een wandelroute voor patiënten, bezoekers en medewerkers van Bernhoven. Het Bernhovenpad heeft twee routes die je door de prachtige omgeving van de Maashorst leiden. Vanuit onze tuin loop je naar de entree van de Maashorst naast de personeelsparkeerplaats. De eekhoorns uit ons kunstproject 'De regenboog van Bernhoven' markeren de twee routes van het pad. Zo kun je niet mislopen op de 2 of de 4 kilometer lange wandelroute. Bernhoven kreeg dit wandelpad cadeau van de gemeente Uden toen het ziekenhuis in 2013 haar deuren pal naast de Maashorst opende.

Er is een speciale folder over het Bernhovenpad. Je kunt deze folder ook ophalen bij de balie van de receptie in de hal bij de hoofdingang. Wij wensen je een prettige wandeling!

Op de fiets

Er zijn via de receptie groene fietsen voor onze patiënten en bezoekers beschikbaar om een fietstochtje te maken in de omgeving van het ziekenhuis.

Wat is een groene fiets?
Een groene fiets is een fiets zonder poespas. Hij is op maat verstelbaar en geschikt voor personen vanaf negen jaar.

Een groene fiets gebruiken?
Je mag de groene fiets gratis bij ons lenen op alle dagen van de week. De sleutel is verkrijgbaar bij de receptie tussen 08.30 en 17.00 uur.

Fietsroutes

De Maashorst is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant. Je kunt er uiteraard zelf op uit om de Maashorst te ontdekken. Maar wij helpen je graag op weg met drie fietsroutes.

Route 1: Maashorstroute (ca. 90 minuten)
Deze route gaat over het slingerpad en de uitgestrekte heidevelden langs Natuurcentrum De Maashort en langs cultureel centrum Blauwrijk. Afstand: ca. 20 km.

Volg de knooppunten: B (start Bernhoven)> 54> 55> 56> 38> 46> 66> 45> 65> 44> 68> 69> 53> B.

Route 2: Blokje om (ca. 25 minuten)
Een blokje om? Geniet van de mooie omgeving rond Bernoven tijdens deze korte fietsroute. Afstand: ca. 6 km.

Volg de knooppunten B> 53> 69> 68> 54> 53> B.

Route 3: Uden – centrum (ca. 15 minuten)
Je fietst bij Bernhoven linksaf, door de fietstunnel en vervolgens almaar rechtdoor. Je komt dan vanzelf in het centrum van Uden. Afstand: ca. 2.5 km.

Fietsspeciaalzaak Mart en Wilma Verstegen

Voor de groene fietsen werkt Bernhoven samen met Fietsspeciaalzaak Mart en Wilma Verstegen. Meer informatie op www.martenwilmaverstegenfietsen.nl