Skip to Content

Samen voor een zo goed mogelijk leven

  • Een open gesprek en advies

    Tijdens je eerste bezoek op de afdeling reumatologie bespreek je met de reumatoloog je klachten. De reumatoloog onderzoekt je gewrichten en doet zo nodig verder lichamelijk onderzoek. Op basis van dit onderzoek en gesprek krijg je advies en tips. Samen bespreken we wat voor jou belangrijk is bij de behandeling. Zo bieden we altijd zorg op maat.

  • Onderzoeken en behandelingen 

    Bij het zoeken naar de oorzaak van je klachten staat er een heel team van professionals om je heen. Soms is er aanvullend bloedonderzoek of röntgenonderzoek nodig. Met de uitslagen van de onderzoeken en de diagnose maken we een behandelplan. Samen met jou beslissen over hoe we je klachten gaan aanpakken, vinden we belangrijk. 

  • Chronische zorg en begeleiding 

    Reuma is een chronische ziekte, waar je langdurig mee te maken hebt. De juiste zorg en begeleiding vinden wij daarom heel belangrijk. De reumatoloog werkt nauw samen met andere zorgverleners binnen én buiten Bernhoven. Voor passende zorg, advies, en emotionele steun bij je ziekte.

Alle behandelingen met medicatie
Medr Brnhvn 4Okt2022 0279

Jouw gezondheid voorop

In Bernhoven organiseren we alle zorg bij reuma rondom jou als patiënt. Ons team staat klaar met onderzoek, behandeling, advies en steun. Zodat je je leven zo normaal mogelijk kunt leven. Samen kijken we wat daarvoor nodig is. We richten ons op je ziekte, maar vooral ook op je mogelijkheden. Want niet je ziekte, maar jij als mens staat bij ons centraal.

Zorg op maat

Bij de verpleegkundige reumatologie krijg je informatie en voorlichting over je ziekte, de behandeling en het omgaan met een reumatische aandoening in het dagelijks leven. De ernst van de klachten en de mate van invloed van de ziekte op gewrichten en inwendige organen lopen sterk uiteen. Daarom krijg je zorg op maat. De verpleegkundige helpt bij al je vragen hierover. Als dat nodig is kan ze je doorverwijzen naar andere hulpverleners binnen en buiten Bernhoven. De verpleegkundige heeft een eigen spreekuur op de polikliniek.