Skip to Content

Samen beslissen

3 goede vragen

Jij en jouw gezondheid staan bij ons voorop. Jij bent de expert van jouw leven. Onze zorgprofessionals zijn de medisch experts. Samen beslissen jullie welke behandeling het beste bij je past.

Met je arts bespreek je wat belangrijk is voor jou. En wat past bij jouw gezondheid en jouw kwaliteit van leven. Het is goed om te weten dat je altijd een eigen keuze hebt. Je mag van onze specialisten verwachten dat zij je volledig informeren over je diagnose en behandeling. Vraag het altijd als je iets niet begrijpt. De ‘drie goede vragen’ kunnen je helpen om goed voorbereid naar je afspraak te gaan:

  • Wat zijn mogelijkheden?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van die mogelijkheden?
  • Wat betekent dat in mijn situatie?

Door aan de hand van deze vragen in gesprek te gaan, kun je samen afwegen welk onderzoek of behandeling het beste bij je past.

Digitale keuzehulpen

In Bernhoven werken verschillende specialismen met keuzehulpen voor bepaalde aandoeningen. Met een digitale keuzehulp zet je zelf alle informatie over een aandoening en de mogelijke behandeling op een rijtje. In de keuzehulp geef je aan wat voor jou belangrijk is. Je vult de keuzehulp thuis in en bespreekt de samenvatting daarna met je behandelaar. Zo komen jullie samen tot een beslissing die past bij jouw wensen en omstandigheden.

Handige links