Skip to Content

De couveuse-afdeling

  • Hoe werkt het op de afdeling?

    Is je kindje te vroeg geboren of is er een andere medische reden voor extra zorg, dan komt je pasgeboren baby op deze afdeling. Afhankelijk van de situatie ligt je kindje in een couveuse of in een wiegje. Op de afdeling werken artsen en verpleegkundigen die zijn gespecialiseerd in de zorg voor pasgeborenen.

  • Wat gebeurt er tijdens het verblijf op de couveuse-afdeling?

    Centraal op onze afdeling staat ontwikkelingsgerichte zorg. Deze zorg is gericht op comfort, stabiliteit en het verminderen van stress bij je baby. Wat er aan zorg nodig is, hangt af van de situatie van je kindje. Wij waken constant over de gezondheid van de baby. We doen lichamelijk onderzoek en stellen een behandelplan op.

  • Relatie tussen kind en ouders

    We vinden het heel belangrijk de ouders in de dagelijkse zorg en verzorging te betrekken. Ouders (en eventuele broertjes en zusjes) zijn dag en nacht welkom. Samen met de verpleging verzorg je je baby zoveel mogelijk zelf. 

Meer over de couveuse-afdeling

Gezinsgericht

We vinden het belangrijk dat jullie regelmatig tijd met de baby kunnen doorbrengen. Je bent alle uren van de dag welkom, ook eventuele broertjes en zusjes. Als de situatie het toelaat mag je als gezin samen op een kamer verblijven. Voor een zo aangenaam mogelijk verblijf zijn er verschillende voorzieningen waar je gebruik van kan maken. 

Voorzieningen op de couveuse-afdeling

'Ook voor broertjes en zusjes van couveusekinderen hebben wij speciale aandacht.'

Contact
& meer informatie

MR 0076 Contact