Skip to Content

Samen voor een zo goed mogelijk leven

 • Een open gesprek en advies 

  Nierfalen doet veel met je leven. Je komt vanaf dat moment waarschijnlijk vaak naar de nefroloog. En mogelijk ook naar het dialysecentrum. Met de nefroloog bespreek je je wensen en behoeften. En krijg je informatie over alle behandelopties. Over je behandelplan beslis je samen. Het gaat om jouw leven. Als je twijfels hebt over welke behandelmogelijkheid het beste bij je past dan kun je  ook hulp vragen aan het Nierteam aan Huis. Dit is een team specialisten dat aan huis komt om je uitgebreide informatie te geven over alles rondom nierproblemen en behandelopties. Bespreek het met je nefroloog als je graag van deze mogelijkheid gebruik maakt. 

   

 • Onderzoeken en behandelingen

  Om meer te weten over de oorzaak en ernst van de nierschade zijn er verschillende onderzoeken mogelijk. Bijvoorbeeld urine- en bloedonderzoek of een echo of nierbopsie. Een behandeling die veel voorkomt is hemodialyse. Dan zuivert een dialyseapparaat je bloed. Dit gebeurt buiten je lichaam via een kunstnier. Bij peritoneaaldialyse (buikspoeling) wordt je bloed gezuiverd met een vloeistof. Tijdens de dialyse zorgen onze nierfalenverpleegkundigen ervoor dat je op je gemak bent. En ze geven voorlichting en advies over hoe je kunt omgaan met je ziekte. Het dieet is ook een belangrijk onderdeel van de behandeling van nierziekten. Onze diëtisten geven jou hierover advies op maat.

 • Nazorg en begeleiding

  Een nierziekte hebben is erg intensief. Ons team staat daarom om je heen. Zo vaak als je wil, kun je contact opnemen met de nefroloog, verpleegkundig specialist, medisch maatschappelijk werker of de dialyseverpleegkundige. Soms is een transplantatie een optie. Is genezing niet meer mogelijk en ben je uitbehandeld? Dan is er het Regionale Palliatieve Netwerk. Hier werken specialisten die zorg bieden in de laatste levensfase.

Alle onderzoeken, behandelingen en adviezen
Dialyse

Jouw gezondheid voorop

Een behandeltraject bij nierfalen of dialyse kan veel energie kosten, en zorgen en stress geven. In Bernhoven weten we dat. We richten ons daarom niet alleen op de behandeling van je nieren. We kijken ook naar wat je verder nodig hebt om zo goed mogelijk met je ziekte te kunnen leven. Bijvoorbeeld advies, begeleiding en emotionele steun. De kwaliteit van jouw leven vinden we heel belangrijk.

Conservatieve therapie

Dat jij beslist over je behandeling kan ook betekenen dat je geen dialyse of transplantatie wilt. Dan kunnen we de functie van je nieren zo goed mogelijk houden. Bijvoorbeeld door medicijnen of leefstijladvies zoals een dieet. Dat heet conservatieve therapie. Want dat dialyse of een transplantatie kan, wil niet zeggen dat je er altijd voor moet kiezen. We luisteren naar jouw wensen.

Zorg dichtbij

Leven met een chronische nierziekte is intensief. Daarom bieden we niet alleen zorg tijdens je opname of dialysebehandeling, maar ook thuis. Bernhoven werkt namelijk goed samen met Dianet en Vitaal Thuishemodialyse. Dit zijn onze zorgpartners voor hemodialyse thuis. En als je peritoneaaldialyse nodig hebt, staat de thuiszorg klaar. Zo komt de juiste zorg dichtbij.