Skip to Content

Actueel medicatieoverzicht (AMO)

Neem bij een opname of polibezoek altijd je actueel medicatieoverzicht mee (AMO). Als de arts medicatie wil voorschrijven, dan leest de arts in het AMO welke medicijnen je al gebruikt. Zo voorkomen we dat je medicijnen voorgeschreven krijgt die niet goed met elkaar samengaan. Lees op deze pagina de veelgestelde vragen over het AMO.

Veelgestelde vragen AMO

AMO staat voor actueel medicatieoverzicht. Het is dus een overzicht van de medicijnen die je op dat moment gebruikt.

Als je arts medicijnen wil voorschrijven, leest de arts in het AMO welke medicijnen je al gebruikt. Zo voorkomen we dat je medicijnen voorgeschreven krijgt die niet goed samengaan met andere medicijnen.

Je apotheek print voor je een AMO uit. Vertel de apothekersassistent als je medicijnen gebruikt zonder recept zoals pijnstillers, vitamines, anticonceptie pil of St. Janskruid. Vertel ook als er medicatie op staat die je inmiddels niet meer of anders gebruikt. Meld ook eventuele allergie├źn.

Tijdens je ziekenhuisopname, polikliniekbezoek of bezoek aan de huisarts kan je medicijngebruik zijn veranderd. Let er op dat je wijzigingen van medicatie of nieuwe gegevens in het overzicht laat aanpassen door je eigen apotheek.

Zorg ervoor dat je het overzicht altijd bij je hebt als je een afspraak of opname in Bernhoven hebt. Dan kan de specialist of behandelaar zien of eventuele nieuwe medicijnen samengaan met medicijnen die je al hebt.

Het overzicht is maximaal drie maanden geldig. Als de medicatie wordt gewijzigd, vraag dan een nieuwe AMO aan bij je apotheek.