Skip to Content

Om bloed te laten prikken is het nodig om een afspraak te maken. Dat kan online in een paar eenvoudige stappen. Lees ons stappenplan of maak direct een afspraak. Heb je hulp nodig bij het maken van een afspraak? Misschien kan iemand in je omgeving je helpen bij het maken van een digitale afspraak. Het is ook mogelijk om telefonisch een afspraak te maken. Onze medewerkers helpen je graag. Je kunt bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 – 17.00 uur naar 0413 – 40 19 08. We raden je aan om na 13.00 uur te bellen, dan is het minder druk. 

Heb je een e-mail ontvangen met je afspraakbevestiging? Dan staat daar een link om je afspraak te wijzigen of annuleren. Heb je geen e-mailadres opgegeven of geen e-mail ontvangen? Bel dan naar 0413 – 40 19 08. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 – 17.00 uur. We raden je aan om na 13.00 uur te bellen, dan is het minder druk.

Onze medewerkers helpen je graag. Je kunt voor hulp bellen naar 0413 – 40 19 08 van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 - 17.00 uur.

Ja. Als patiënt bij de Trombosedienst maak je ook een afspraak voor de bloedafname. Bij het maken van de afspraak klik je dan op ‘bloedafname Trombosedienst’. Moet je ook voor de huisarts of specialist bloed laten prikken? Dan kan dit tegelijk door te kiezen voor ‘bloedafname volwassene’.

Maak zo snel mogelijk online een afspraak voor bloedafname om te voorkomen dat er geen plek meer is op het moment dat voor jou het beste uitkomt. Probeer de afspraak ongeveer 1 uur voor je afspraak op de polikliniek te plannen. Kun je geen afspraak meer inplannen? Bel dan naar de polikliniek via 0413 – 40 30 00. Dan maakt de specialist de afspraak voor je bloedafname.

Misschien is er toch nog een plek voor je beschikbaar bij een prikpost in de buurt. Vraag dan of de huisarts een afspraak voor je kan maken. Is dit niet mogelijk? Dan neemt de huisarts contact op met ons ziekenhuis en plannen wij je in voor een spoed- of cito-afspraak op de polikliniek in Oss of in Bernhoven Uden.

Bijna alle onderzoeken kunnen gedaan worden op elke priklocatie. Alleen voor sommige onderzoeken is het belangrijk om naar een bepaalde priklocatie te komen. Welke? Dit vind je terug bij je aanvraag voor het bloedprikken. Staat er niks over een specifieke locatie? Dan kun je op alle prikposten of poliklinieken op afspraak komen.

Als je voor meerdere onderzoeken bloed moet laten prikken, kun je dit combineren in 1 afspraak. Het verplaatsen van de bloedafname naar een ander tijdstip moet je wel even met je huisarts of specialist overleggen.

Kinderen tot 12 jaar komen voor bloedprikken naar onze polikliniek bloedafname in Uden of Oss. Hier zijn meerdere collega’s aanwezig die ervaring hebben met bloedprikken bij kinderen en baby’s. Kies bij het maken van een afspraak voor ‘bloedafname kind’.