Skip to Content

Ergotherapie

Wij behandelen alleen patiƫnten die in Bernhoven zijn opgenomen. Voor ergotherapie aan huis kun je het beste op zoek naar een ergotherapeut in je regio of advies vragen aan je huisarts.

Wanneer je bij ons in het ziekenhuis hebt gelegen met ergotherapie tijdens je opname, mag je ons bellen. Wij kunnen dan met jouw toestemming in je dossier controleren om welke ergotherapeut het gaat. Daarna kun je zelf contact opnemen met deze ergotherapeut.

Heb je tijdens je opname geen ergotherapie gehad? Dan kun je het beste contact opnemen met het specialisme waarvoor je was opgenomen. De secretaresse kan dan voor je zien of er een ergotherapeut is benaderd, of dat je dit zelf mag doen.

Ergotherapie en fysiotherapie hebben allebei te maken met bewegen. Alleen gaat fysiotherapie meer over kracht, fitheid en uithoudingsvermogen. Grote bewegingen als opstaan en lopen. Ergotherapie gaat over de dagelijkse handelingen die moeilijk zijn geworden. Bijvoorbeeld een blik opendraaien, koffie zetten, aankleden. De fijnere bewegingen dus.