Skip to Content

Spoedeisende hulp

De SEH is bedoeld voor patiënten die door de huisarts of de huisartsenpost zijn doorgestuurd. Of die met de ambulance het ziekenhuis binnenkomen. Kom je zelf naar de SEH? Dan kijkt het SEH-team eerst of je inderdaad spoedeisende hulp nodig hebt. Als je klacht niet heel dringend is, verwijzen we je terug naar de huisarts. Je bent dan vaak meer tijd kwijt. Bel daarom bij klachten direct de huisarts of Huisartsenpost.

Wie als eerst binnenkomt op de SEH, wordt niet automatisch als eerste geholpen. De verpleegkundige bepaalt de volgorde waarin de patiënten aan de beurt zijn. Dit gebeurt via een landelijk systeem (NTS = Nederlands Triage Systeem). We doen ons best om de wachttijd zo kort mogelijk te houden.

De kosten van je bezoek aan de SEH in het ziekenhuis gaan altijd af van je eigen risico. Een bezoek aan de huisarts of huisartsenpost gaat niet af van het eigen risico. Deze kosten worden vergoed door je zorgverzekering.

De SEH is er voor mensen met acute gezondheidsklachten. Dit zijn klachten die niet kunnen wachten tot de volgende dag en meteen behandeld moeten worden.

Wat kan niet wachten?

  • Plotselinge ernstige verschijnselen, zoals pijn op de borst, acute benauwdheid of buikpijn.
  • Plotselinge heftige pijn, bijvoorbeeld na een ongeluk (breuk of wond).
  • Hoge koorts (bij je kind).
  • Toenemende klachten bij ernstige ziekte.

Bel bij deze klachten zo snel mogelijk de huisarts of de huisartsenpost (088 – 876 50 50).

Is jouw situatie of die van je naaste levensbedreigend? Bel dan meteen 112.

De huisartsenpost is er voor vragen, advies en hulp bij dringende klachten. Dit zijn klachten die niet kunnen wachten tot je huisarts weer bereikbaar is. De huisartsenpost bellen vóór je bezoek aan de SEH heeft de volgende voordelen:

  • Als je acuut zorg nodig hebt, kun je sneller worden geholpen. We kunnen direct een huisarts of ambulance naar je toesturen.
  • Als een telefonisch advies genoeg is, bespaart dat je een rit naar de Spoedpost.
  • Als je huisartsenzorg nodig hebt, krijg je een afspraak. Zo weet je hoe laat je aan de beurt bent en hoef je minder lang te wachten.

Meer informatie over de Huisartsenpost Oost-Brabant vind je op http://huisartsenpostenoostbrabant.nl/.

De apotheek van Bernhoven is hét adres voor spoedgevallen buiten de openingstijden van je eigen apotheek. Onze apotheek is altijd open, dag en nacht. Ook direct na een bezoek in het ziekenhuis of na ontslag uit het ziekenhuis kun je hier direct terecht voor de juiste medicijnen.