Skip to Content

Profiel

Ik zie mijn patiënt als iemand die klachten aan het bewegingsapparaat heeft, die niet veroorzaakt zijn door een trauma. De patiënt heeft hierbij vragen als ‘wat heb ik nou?’, ‘hoe verminder ik mijn klachten?’ en ‘wat zijn mijn mogelijkheden?’.

Bij mijn patiënt wil ik de juiste diagnose stellen. Op basis van de klachten, het lichamelijk onderzoek en zo nodig aanvullend onderzoek. Als de diagnose helder is, dan kunnen we de ziekte en behandelmogelijkheden bespreken. Omdat reumatische ziekten chronische ziekten zijn, zie ik de patiënt meerdere malen gedurende een langere periode. Hierdoor bouw ik een band met hen op.

Ik vind mijn vak het mooiste dat er bestaat. Dit komt omdat ik door het verhaal van de patiënt en het lichamelijk onderzoek vaak al heel ver kom in het stellen van de diagnose. Op de polikliniek kunnen we gebruikmaken van een microscoop en echoapparaat om tot een diagnose te komen. Daarnaast is de reumatologie steeds in beweging. Dat wil zeggen: er wordt heel veel onderzoek in Nederland en in de rest van de wereld gedaan. Door dit onderzoek weten we steeds meer wat er gebeurt bij een reumatische ziekte en welke medicijnen het beste kunnen werken. Deze informatie deel ik met de patiënt. Samen maken we een afweging wat het beste is voor hem of haar op dat moment.

Opleiding

Jaar

Opleiding tot arts

2003 

Vooropleiding interne geneeskunde - Radboudumc Nijmegen en Slingeland ziekenhuis Doetinchem

2003-2006

Reumatoloog in opleiding - Sint Maartenskliniek en Radboudumc Nijmegen

2007-2009

Promotie 'Arthritis flare after stopping TNF inhibitor in RA': frequency, predicatbility and radiography - Radboud Universiteit Nijmegen

2020

Onderzoek

  • 2011-2020: wetenschappelijk onderzoek met promotie tot gevolg

Lidmaatschappen/verenigingen

  • Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR)
  • Federatie Medisch Specialisten (FMS)

Nevenfuncties

  • Gast-docent klinisch/medisch redeneren Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (opleiding tot verpleegkundig specialist)

AGB-code: 03024385