Skip to Content

Profiel

Sinds november 2019 werk ik als geestelijk verzorger in Bernhoven. Daarnaast werk ik in de 1e lijn (bij mensen thuis) via het Centrum voor Levensvragen Midden- & Oost-Brabant.

Ik vind het bijzonder om als geestelijk verzorger te werken, omdat ik een grote diversiteit aan mensen ontmoet en leer kennen. Mensen met verschillende levensverhalen, achtergronden en overtuigingen.
Daarnaast is het bijzonder om mensen in een veelal kwetsbare situatie te mogen bijstaan. Daarom is het voor mij des te belangrijker dat mensen zich veilig en op hun gemak voelen bij mij.

Ik vind het in eerste instantie belangrijk dat mensen zich gehoord, gezien en begrepen voelen. Daarnaast vind ik het vooral ook mooi als mensen de ruimte voelen om stil te staan bij wat hen raakt en wat dat voor hen betekent. Het voelt als een voorrecht om zo dicht bij een ander te mogen staan. Ik ben dan ook oprecht geïnteresseerd in een ander en voel en toon waardering en respect voor de manier waarop een ander zijn of haar verhaal deelt, en meer overkoepelend voor wie die ander is en hoe hij/zij in het leven staat.

Ik zie in mijn werk dat mensen er veel steun aan hebben als ze het gevoel hebben dat ze er mogen zijn zoals ze zijn, met hun verhaal. Daarnaast helpt het dat ze zich tijdens de begeleiding bewust worden van hoe ze naar zichzelf kijken en hoe ze in het leven stonden, staan en willen staan. Veelal ontstaan er inzichten die op zichzelf een gevoel van rust, overzicht, inspiratie, troost of aanvaarding kunnen geven. En soms is het fijn als we gewoon even samen kunnen lachen om iets onbenulligs of soms juist om iets ernstigs.

Opleiding

Jaar

Social Work / SPH - Avans Hogeschool, 's-Hertogenbosch

2008 - 2010

Social Sciences & Humanities- University College Maastricht, Maastricht

2011 - 2014

Pre-master Humanistiek - Universiteit voor Humanistiek, Utrecht

2014 - 2015

Master Humanistiek, specialisatie geestelijke verzorging - Universiteit voor Humanistiek, Utrecht

2015 - 2018

Motivational Interviewing - Academie voor Motivatie & Gedragsverandering

2021

Zinvol trainen - Reliëf

2022

Gespreksleider Moreel Beraad - Reliëf

2022

Lidmaatschappen/verenigingen

  • Vereniging van Geestelijk Verzorgers
  • Stichting Kwaliteitsregister Geestelijke Verzorgers
  • Humanistisch Verbond

Nevenfuncties

  • Lid werkgroep toekomst Centrum voor Levensvragen Midden- & Oost-Brabant
  • Lid werkgroep transmurale palliatieve zorg