Klinische chemie
U kent het laboratorium wellicht van het bloedprikken of het afgeven van materiaal zoals urine. Op deze website leest u wat er zoal gebeurt ‘achter de schermen.’
Het laboratorium heeft o.a. taken als het onderzoeken van bloed en urine om bijvoorbeeld vast te kunnen stellen of u wel of niet een bepaalde ziekte heeft en of een bepaalde behandeling succesvol is. Ook verzorgt het laboratorium de uitgifte van bloedproducten en geeft het advies over erfelijke ziekten door middel van DNA-onderzoek.
Het laboratorium werkt samen met:
- Bernhoven Diagnostisch Centrum en de huisartsen in de regio (uw huisarts vraagt onderzoek aan bij Bernhoven Diagnostisch Centrum en krijgt hiervan de uitslag. Hij/zij neemt daarna contact met u op).
- Ziekenhuisapotheek Noord-Oost Brabant (ZANOB) (aanvragen voor medicijnspiegelbepalingen worden door het laboratorium uitbesteed aan de ZANOB. Hierdoor weet de apotheek of u de juiste (dosis) medicijnen krijgt).
- Laboratorium voor Medische Microbiologie (voor microbiologisch onderzoek werkt het laboratorium samen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's Hertogenbosch).
Direct naar
Patiëntenfolders
- →Algemene informatie over antistolling
- →Bijstimulatie en IUI
- →Bloedtransfusie (bij volwassenen)
- →Bloedtransfusie bij een pasgeborene of een zuigeling
- →Bloedtransfusie bij kinderen
- →Dexamethason test
- →Digitale afspraak maken voor bloedprikken en ophalen materialen in Bernhoven
- →DOAC’S = direct werkende orale anticoagulantia (antistollingsmiddelen)
- →Methionine belastingtest (stofwisseling onderzoek)
- →Suikerabsorptietest
- →Suikerabsorptietest bij kinderen
- →Uitleg sparen 24 of 72 uur ontlasting
- →Zaadonderzoek