Skip to Content

Afspraak via beeldbellen

Het is niet altijd nodig om voor een afspraak naar de polikliniek in Uden of Oss te komen. Beeldbellen is in sommige gevallen een prima alternatief. Het scheelt je reistijd en vervoerskosten. Je kan met onze medewerker bespreken of beeldbellen mogelijk is. Soms is een telefonische afspraak ook een goede optie.

Wat heb je nodig?

Om te kunnen beeldbellen, heb je een computer met webcam, tablet of smartphone nodig. We raden aan om gebruik te maken van Google Chrome als internetbrowser. Safari (standaard op Apple apparaten) en Microsoft Edge (standaard op Windows apparaten) werken ook. Let op: maak geen gebruik van de internetbrowser Internet Explorer.

Verder is het belangrijk om in een rustige en stille ruimte te gaan zitten zodat je goed verstaanbaar bent. Je kan ook vragen of een familielid of naaste bij de afspraak met beeldbellen aanwezig is. Op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe je kunt beeldbellen.

Voorafgaand aan de afspraak met beeldbellen

  • Een medewerker van Bernhoven neemt contact met je op
  • Hij/zij spreekt met je af wanneer je gaat beeldbellen met je zorgverlener
  • Je krijgt dan een vergadernummer. Dit nummer heb je later nodig om met de computer, tablet of smartphone contact te maken met Bernhoven
  • Lees de handleiding ruim voor de afspraak rustig door, we leggen hierin stap voor stap uit hoe het beeldbellen werkt.

10 minuten voor de afspraak begint

  • Je opent deze URL: https://bernhovenuden.webex.com/
  • Het vergadernummer dat je hebt gekregen voer je in waardoor je in de digitale wachtkamer komt
  • Je voert je eigen naam in zodat onze zorgverlener je herkent in de digitale wachtkamer
  • Onze zorgverlener meldt zich op de afgesproken tijd en gaat met je in gesprek.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen of behoefte aan ondersteuning? Onze medewerkers van het begeleidingscentrum staan van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 16.30 uur voor je klaar. Zij zijn te bereiken via T 0413 – 40 28 47 of via begeleidingscentrum@bernhoven.nl. Je kunt het begeleidingscentrum ook bezoeken. Je vindt het begeleidingscentrum in de centrale hal van het ziekenhuis in Uden. Je kunt hier zo binnenlopen.

Een beeldbelafspraak of telefonische afspraak is mogelijk wanneer je niet lichamelijk onderzocht hoeft te worden, er geen bloed hoeft te worden geprikt, geen foto’s hoeven te worden gemaakt en dergelijke. Als je alleen een gesprek hebt met jouw arts, dan kan dat vaak prima op afstand.

Welke vorm van consult het beste past in jouw situatie beslis je samen met je zorgverlener. Als je alleen een gesprek hebt met je zorgverlener, dan kan dat prima via beeldbellen of telefonisch. Wilt je toch liever naar het ziekenhuis komen? Dan kan dat natuurlijk.

Ja, inhoudelijk verloopt de afspraak hetzelfde als wanneer je in het ziekenhuis zou zijn. Bereid je afspraak dus op dezelfde manier voor. Zorg dat je een actueel medicijnoverzicht hebt en zet eventuele vragen alvast op papier. Er kan iemand meeluisteren als je dat fijn vindt.

Een beeldbel- of telefonische afspraak is net als een bezoek aan het ziekenhuis wel een écht consult. De rekening voor dit consult wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Net als bij een fysieke afspraak, tellen ook voor een beeldbel- of telefonische afspraak de kosten mee voor het eigen risico. Algemene informatie over zorgkosten vind je op de website van De Zorgnota.

Je kunt bij je zorgverlener aangeven dat je graag een beeldbelafspraak wilt. Niet alle afspraken zijn geschikt voor een beeldbellen omdat er bijvoorbeeld lichamelijk onderzoek nodig is. Je zorgverlener kan aangeven of beeldbellen mogelijk is of niet.

Het is mogelijk om een familielid of naaste vanaf een aparte locatie deel te laten nemen aan een beeldbelafspraak. Hiervoor kun je de gegevens uit de afspraakbrief delen met je familie of naaste. Geef bij de start van het consult aan dat er nog iemand wil deelnemen. De zorgverlener voegt deze persoon dan toe aan het gesprek.

Wij gaan vertrouwelijk om met de gegevens en de informatie die je met ons deelt. Wij vragen van jou hetzelfde. Het is alleen toegestaan om beeldopnames te maken als alle deelnemers hier toestemming voor geven. Geluidopnames maken is toegestaan, maar het is wel zo netjes als je dit van te voren aangeeft. Je mag een opname van een videoconsult alleen voor privédoeleinden gebruiken, dus delen in een kleine kring van familie en vrienden. Dit geldt voor beeld- én geluidsopnames. Zo blijft onze vertrouwensrelatie in stand.