Skip to Content

Afspraak maken of wijzigen

Op de poliklinieken kom je op spreekuur. Je hebt altijd een verwijzing nodig van de huisarts of behandelend specialist voor het maken van een afspraak op de polikliniek. Alleen voor een cosmetische afspraak bij dermatologie is geen verwijzing nodig.

Zonder verwijzing worden de kosten van afspraak, onderzoek en behandeling niet vergoed door je zorgverzekeraar. Een verwijzing is maximaal één jaar geldig.

Afspraak maken

Van je huisarts krijg je een verwijsbrief (op papier of digitaal). In deze brief staat hoe je een afspraak kan maken. In de meeste gevallen vragen we je om zelf te bellen en soms bellen wij jou voor het plannen van een afspraak.

Bel je zelf voor het maken van een afspraak, dan vind je het telefoonnummer in de verwijsbrief. Telefoonnummers vind je ook in het overzicht van specialismen en afdelingen in Bernhoven.

Afspraak verzetten of afzeggen

Wil je een afspraak verzetten of afzeggen? Dan kun je bellen met de polikliniek waar je de afspraak hebt. Je vindt het nummer via het overzicht met specialismen en afdelingen.  Als je de afspraak op tijd afzegt (uiterlijk 24 uur van tevoren), dan kunnen we in jouw plaats een andere patiënt helpen. Wanneer je ons belt kun je ook meteen een nieuwe afspraak maken.

Afspraak via beeldbellen

Het is niet altijd nodig om voor een afspraak naar de polikliniek in Uden of Oss te komen. Beeldbellen is in sommige gevallen een prima alternatief. Het scheelt je reistijd en vervoerskosten. Je kan met onze medewerker bespreken of beeldbellen een optie is. Soms is een telefonische afspraak ook een goede optie. Meer over beeldbellen (incl. handleiding).

Afspraak bloedprikken of materialen inleveren

Je afspraak voor bloedprikken, materialen inleveren of ophalen maak je makkelijk online.