Skip to Content

Bewegen tijdens je opname

Wie ziek is of zich om welke reden dan ook niet lekker voelt, is minder actief. Patiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis brengen vaak 80% of meer van de tijd door in bed. Uit onderzoek weten we dat te weinig of niet bewegen niet goed is voor je gezondheid. Je conditie en spierkracht gaan achteruit en je loopt meer risico op complicaties. Daarom stimuleren we in Bernhoven dat je toch in beweging blijft. Natuurlijk houden we daarbij rekening met je persoonlijke situatie.

Op weg naar een zo gezond mogelijk leven

Beweeg je beter

In Bernhoven hebben we het programma ‘Beweeg je beter’. Doel hiervan is jou te stimuleren ook in het ziekenhuis actief te blijven.
Dat hoeft geen zwaar sportprogramma te zijn. Een stukje wandelen op de gang of oefeningen doen terwijl je zit in de stoel kunnen al verschil maken. In de huiskamers van de verpleegafdelingen bieden we je in groepsverband allerlei activiteiten aan, passend bij jouw wensen en mogelijkheden.

Bewegen in het ziekenhuis

Het zijn de kleine dingen die het doen. Behalve meedoen aan het programma ‘Beweeg je beter’ kun je ook denken aan het aan tafel gaan zitten in plaats van in bed liggen. Of je kunt gebruik maken van het digitale fietslabyrint, de hometrainer of de handfiets die op een aantal afdelingen in de huiskamers aanwezig zijn. Belangrijk hierbij is wel dat je bij voorkeur gebruik maakt van het loophulpmiddel dat je thuis al hebt zoals bijvoorbeeld een rollator of een stok. Breng daarom je vertrouwde loophulpmiddel bij aanvang van de opname mee.

Blijf ook thuis in beweging

Bewegen bevordert de eetlust en ook dat is goed voor herstel en gezondheid. Blijf dus ook thuis in beweging. Denk aan wandelen, fietsen, maar ook werken in de tuin is bewegen. Wil je meer weten over het in beweging komen en blijven eventueel met een loophulpmiddel? Vraag dan advies aan de fysiotherapeut.