Skip to Content

Allergie kind: Heeft u of uw kind voedselallergie

Heeft u of uw kind voedselallergie?

Volg gratis de online training www.leefmetvoedselallergie.nl
en leer hoe u er in het dagelijks leven mee om kunt gaan.

Inhoud

De training 'Leef met voedselallergie' bestaat uit zes modules met informatie, ervaringsverhalen, video's en oefeningen. De onderwerpen zijn:

  • Wat is voedselallergie?
  • Hoe wordt de diagnose gesteld
  • Wat te doen bij een allergische reactie
  • Dieet
  • Kruisreacties
  • Omgaan met voedselallergie in het dagelijks leven

Voor volwassenen en ouders van jonge kinderen

Hebt u vragen als: Bij welke klachten moet ik medicijnen nemen? Kan ik nog uit eten gaan met een voedselallergie? Is mijn voeding wel volwaardig nu ik veel voedingsmiddelen moet vermijden? Of hebt u vragen over de voedselallergie van uw kind? Welke informatie geef ik aan het kinderdagverblijf? Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind geen verkeerde voedingsmiddelen binnenkrijgt? Door de training te doorlopen, krijgt u antwoorden op deze en nog vele andere vragen. Ook leert u hoe u makkelijker omgaat met voedselallergie in uw dagelijks leven.

Meedoen?

Wilt u meedoen aan de online training? Vraag uw huisarts of specialist om u aan te melden via de website www.leefmetvoedselallergie.nl. U krijgt dan een wachtwoord per e-mail toegestuurd.

Geen kosten

Deelname aan de training is gratis.

Bent u zorgverlener?

'Leef met voedselallergie' is een online training voor volwassenen en ouders van kinderen met een voedselallergie. Door de training leren mensen makkelijker met voedselallergie om te gaan in het dagelijks leven. De training is een aanvulling op de medische zorg van een huisarts of specialist. Als zorgverlener kunt u vanaf 1 mei 2011 op www.leefmetvoedselallergie.nl een account aanmaken met uw BIG-registratienummer. Vervolgens meldt u patiƫnten en ouders aan via de site.