Skip to Content

Hartrevalidatie digitale voorlichting

Het krijgen van een hartaandoening of het ondergaan van een hartoperatie is een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen heeft het invloed op je lichaam, maar vaak spelen ook gevoelens als angst en onzekerheid een rol. Angst voor herhaling, voor het onbekende, onzekerheid over de toekomst en over allerlei alledaagse activiteiten die misschien niet meer kunnen. Wat kan en mag nog wel en wat niet meer?

Het is van belang dat je leert op welke manier je met de hartaandoening kunt omgaan en hoe je de kans op het krijgen van een nieuw hartinfarct kunt verminderen.

Eigenlijk weten we wel wat goed en wat niet goed is voor het hart. Of met andere woorden: wat een gezonde leefstijl is. Gezond eten en drinken, voldoende beweging, niet roken, jezelf minder druk maken, zijn allemaal factoren die ertoe bijdragen dat de kans op het krijgen van een nieuw infarct kleiner wordt. Het zijn factoren die jezelf in de hand kunt hebben, maar het is vaak erg moeilijk om een bepaalde leefstijl of gewoonte te veranderen. En vervolgens ook nog vol te houden.

Digitale voorlichtingsfilmpjes

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om de fysieke bijeenkomsten bij te wonen, is het mogelijk om de digitale voorlichtingsfilmpjes thuis te bekijken. Dit zijn 7 filmpjes gemaakt door leden van het hartrevalidatie-team: gespecialiseerd verpleegkundige, cardioloog, diëtist, fysiotherapeut, maatschappelijk werker en psycholoog.

1. Coördinator hartrevalidatie: Hartrevalidatie en risicofactoren

2. Diëtiste: Gezonde eet- en drinkgewoontes

3. Fysiotherapeut: Opbouw en herstel

4. Cardioloog: Werking en ziekte van het hart

5. Cardioloog: Behandeling van hart- en vaatziekten

6. Medisch maatschappelijk werk: Gevolgen van hart- en vaatziekten

7. Klinisch psycholoog: Psychologische aspecten bij een hartaandoening

Heb je nog vragen?

Heb je na aanleiding van deze folder of voorlichtingsfilmpjes nog vragen? Neem dan contact op met hartrevalidatie:

  • Hartrevalidatie: 0413 - 40 24 39