Skip to Content

Overlijden - informatie voor nabestaanden

Het overlijden van een familielid of naaste is heel verdrietig. Het moeilijke is dat er juist in de emotionele tijd kort na het overlijden, al een aantal praktische zaken geregeld moeten worden. We begrijpen dat je hoofd hier misschien niet naar staat, maar om het je zo makkelijk mogelijk te maken hebben we een aantal belangrijke zaken op een rij gezet.

Mortuarium

Bernhoven heeft geen eigen mortuarium. Het ziekenhuis maakt gebruik van het mortuarium van Uitvaartcentrum Cereshaege. Dit uitvaartcentrum ligt naast het ziekenhuis en wordt beheerd door Claassen Uitvaartzorg, telefoonnummer 085 - 744 10 24. Het vervoer van overleden patiënten van het ziekenhuis naar het nabijgelegen mortuarium en de noodzakelijke zorg wordt in alle gevallen gedaan door het Post Mortaal Team van Uitvaartverzorging Cereshaege.

De kosten voor de werkzaamheden van het Post Mortaal Team worden niet in rekening gebracht. Wel gelden er mortuarium zorgkosten. Deze kosten voor de zorg van de overledene worden in rekening gebracht wanneer de overledene drie uur of langer in het mortuarium van het Post Mortaal team verblijft. Deze kosten worden in rekening gebracht aan de nabestaanden, dit loopt in de meeste gevallen via de eigen uitvaartverzorger.

Pathologisch-anatomisch onderzoek en weefseldonatie worden in het mortuarium verricht. Voor wenselijke zorg voor de overledene, opbaren in het uitvaartcentrum of het eventuele vervoer naar elders en het regelen van de uitvaart, kun je gewoon terecht bij je eigen uitvaartondernemer of uitvaartverzekering. Bezoek in het mortuarium is mogelijk. Dit overleg je altijd eerst met je eigen uitvaartondernemer en Cereshaege.

Adres

Uitvaartcentrum Cereshaege
Josephboulevard 7
5406 PX Uden

Overzicht van uitvaartondernemers in de regio

 Meer informatie