Skip to Content

Pet-scan

Bernhoven vraagt de pet-scan aan bij de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het JBZ, de uitslag van de pet-scan ontvang je van Bernhoven.


Wat is PET-CT?

Met PET (Positron Emissie Tomografie) is het mogelijk om stofwisselingsprocessen in het lichaam zichtbaar te maken. De stofwisseling is het proces waarbij voedingsstoffen worden opgenomen door het lichaam en afvalstoffen worden uitgescheiden. Bij alle stofwisselingsprocessen zijn voedingsstoffen zoals suiker nodig. Bij dit onderzoek wordt dan ook een radioactieve vorm van suiker toegediend via een infuus in de arm. Deze vloeistof heeft geen bijwerkingen; je kunt alles normaal blijven doen.

De CT gebruikt röntgenstraling om het lichaam gedetailleerd in beeld te brengen. PET-CT combineert een PET-scan met een CT-scan zoals die vaak op röntgenafdelingen wordt gemaakt. Het apparaat brengt dus afwijkingen in de celstofwisseling in beeld en combineert dit met een nauwkeurige plaatsbepaling.

Het onderzoek

Het onderzoek wordt gedaan op de afdeling Nucleaire Geneeskunde van het JBZ. Je meldt je daar op het afgesproken tijdstip.

Contact

Heb je na het lezen van deze folder nog vragen? Bel dan naar de afdeling Nucleaire Geneeskunde: 073 – 553 26 90.

Meer informatie over de afdeling Nucleaire Geneeskunde en een routebeschrijving vind je op Jbz.nl.