Skip to Content

Rimpelbehandeling met Botox

Wat is Botox?

Botox is een natuurlijke stof gemaakt door de bacterie Clostridium botulinum. Botox heeft een tijdelijke ontspannende werking op spieren.

Voor welke rimpels is Botox geschikt?

Het gaat om behandeling van rimpels veroorzaakt door aanspannen van spieren, ofwel expressierimpels. Hierbij moet u denken aan het voorhoofd, de fronsrimpel, de kraaienpootjes, afhangende mondhoeken e.a.

Hoelang werkt Botox?

De eerste behandeling heeft een effectiviteit van ongeveer 3 tot 6 maanden. Na enkele dagen begint u het effect te voelen. De maximale werking ligt tussen de 4 en 6 weken. Bij een tweede behandeling is de werking langer.

Hoe verloopt de behandeling?

Botox wordt met hele kleine naaldjes in de betreffende spier geïnjecteerd. Bij de juiste techniek voelt u zo goed als geen pijn. U zult ook geen blauwe plekken hebben. U kunt dus direct weer aan het werk.

Wat moet ik doen na de behandeling?

Hoe hoeft verder geen maatregelen te treffen na de behandeling. Het valt niemand op dat u behandeld bent. Maar het effect voelt u pas na enkele dagen.

Zijn er complicaties?

In de dosering die de plastisch chirurgen in Bernhoven gebruiken voor uw behandeling, is de kans op complicaties heel klein.

Wilt u meer weten?

Heeft u na deze informatie gelezen te hebben of na de operatie nog vragen dan kunt u contact met ons opnemen .

ZBC Plastische Chirurgie Uden
Nistelrodeseweg 10
5406 PT Uden
0413 - 40 14 28