Skip to Content

Tremorregistratie

De behandelend arts heeft een tremorregistratie voor je aangevraagd. In deze folder leggen we uit wat een tremorregistratie inhoudt en krijg je algemene informatie over het verloop van het onderzoek.

Wat is een tremorregistratie?

Bij een tremorregistratie meten we de spieractiviteit van spieren die betrokken zijn bij onwillekeurige bewegingen van bijvoorbeeld een arm of een been. Een tremor is namelijk een onwillekeurige trilling. Deze bewegingen zijn meestal niet of nauwelijks te onderdrukken. Met behulp van een tremorregistratie kunnen we zien of het hier om een tremor of een ander bewegingsstoornis gaat.

Hoe bereid je jezelf voor?

  • Gebruik geen crème, olie of bodymilk op de huid
  • Zorg dat armen en/of benen gemakkelijk ontbloot kunnen worden
  • Draag geen sieraden of horloge

Hoe verloopt het onderzoek?

Een laborant voert het onderzoek uit. Aan het begin van de registratie kijkt een neuroloog samen met de laborant welke spieren er gemeten gaan worden. Op deze spieren krijg je elektroden geplakt. Hiervoor schuren de huid licht en komt er contactpasta onder de elektroden. Als laatste worden twee trilling meters opgeplakt.

Tijdens het onderzoek vragen we je eenvoudige opdrachten en testen uit te voeren. Hierbij lig je op een bed, zit je op een stoel of sta je. De activiteit en trillingen van de spieren worden met de elektroden opgevangen en vastgelegd door de meetapparatuur. Tegelijkertijd worden de bewegingen op video vastgelegd.

Hoe krijg je de uitslag?

De laborant klinische neurofysiologie en een neuroloog beoordelen het onderzoek. Het verslag daarvan komt in het dossier en de behandelend arts bespreekt de uitslag met je.

Heb je nog vragen?

Heb je naar aanleiding van deze folder nog vragen of kun je niet naar deze afspraak komen? Bel ons op werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur.

  • Klinische neurofysiologie telefoon 0413 – 40 15 30.