Skip to Content

Tremorregistratie

Uw behandelend arts heeft voor u een tremorregistratie aangevraagd. In deze folder leest u wat een tremorregistratie inhoudt en hoe het onderzoek verloopt.

Wat is een tremorregistratie?

Bij een tremorregistratie meten we de spieractiviteit van spieren die betrokken zijn bij onwillekeurige bewegingen van bijvoorbeeld een arm of een been. Een tremor is namelijk een onwillekeurige trilling. Deze bewegingen zijn meestal niet of nauwelijks te onderdrukken. Met behulp van een tremorregistratie kunnen we zien of het hier om een tremor of een ander bewegingsstoornis gaat.

Hoe bereidt u zich voor?

  • Gebruik geen crème, olie of bodymilk op de huid
  • Zorg dat armen en/of benen gemakkelijk ontbloot kunnen worden
  • Draag geen sieraden of horloge

Hoe verloopt het onderzoek?

Een laborant voert het onderzoek uit. Aan het begin van de registratie kijkt een neuroloog samen met de laborant welke spieren er gemeten gaan worden. Op deze spieren krijgt u elektroden geplakt. Hiervoor schuren de huid licht en komt er contactpasta onder de elektroden. Als laatste worden twee trilling meters opgeplakt.

Tijdens het onderzoek vragen we u eenvoudige opdrachten en testen uit te voeren. Hierbij ligt u op een bed, zit u op een stoel of staat u. De activiteit en trillingen van de spieren worden met de elektroden opgevangen en vastgelegd door de meetapparatuur. Tegelijkertijd worden de bewegingen op video vastgelegd.

De uitslag

De laborant klinische neurofysiologie en een neuroloog beoordelen het onderzoek. Het verslag komt in uw dossier en uw behandelend arts bespreekt de uitslag met u.

Heeft u nog vragen?

Heeft u naar aanleiding van deze folder nog vragen of kunt u niet naar deze afspraak komen? Bel ons dan op, op werkdagen van 08:00 uur tot 17:00 uur:

  • Klinische neurofysiologie (KNF) telefoon 0413 – 40 19 53.
  • KNF aanmelden route 120, wachtkamer route 119.