Skip to Content

Verwijzingen en voorzieningen nazorg

U wordt binnenkort ontslagen uit het ziekenhuis. Naast persoonlijke verzorging kan het zijn dat u na ontslag uit het ziekenhuis ook gebruik moet maken van andere voorzieningen. In deze folder staan een aantal voorzieningen beschreven die u zelf dient te regelen. Het ziekenhuis heeft aparte folders beschikbaar: ‘Het aanvragen van nazorg’ waarin u kunt lezen op welke manier voor u nazorg wordt aangevraagd. Daarnaast vindt u in de folder ‘Zorgaanbieders in de regio’ een opsomming van zorgaanbieders in de regio van Bernhoven. Deze folders kunt u verkrijgen in het ziekenhuis of downloaden van de website www.bernhoven.nl

Uitleen, huren en kopen van artikelen

Heeft u tijdelijk een hulpmiddel nodig zoals een rolstoel, toiletstoel, rollator, bed etc. dan kunt u hiervoor bij de volgende organisaties terecht:

Regio Oss - Uden -Veghel - Bernheze

Medicura is een service organisatie voor het uitlenen, verhuren en/of verkopen van medische hulpmiddelen. Deze services verzorgen wij voor zowel particulieren als zorginstellingen. Onder de luifel van de hoofdingang van Bernhoven bevindt zich de zorgwinkel van Medicura, geopend ma t/m vrijdag 9.00-17.00 uur; op zaterdag open van 10.00-13.00 uur. Informatienummer Medicura: 088 - 00 711 00. Website: www.medicura.nl

Regio Schijndel

Vivent: 0900 - 515 25 35 / www.vivent.nl

Regio Gemert - Bakel

Zorgboog: 0900 - 899 86 36 / www.zorgboog.nl

Geheel Nederland

Medipoint: 088 - 10 20 100 / www.medipoint.nl

Voor het aanvragen van een bed, matras, rolstoel of tillift is het bij sommige verzekeraars nodig dat er een verstrekkingsformulier wordt ingevuld door de transferverpleegkundige.

WMO (wet maatschappelijke ondersteuning)

Deze wet zorgt ervoor dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen in de samenleving, al dan niet met hulp van vrienden, familie of bekenden. De gemeente is de uitvoerder van de WMO. Dat betekent dat als u hulp nodig heeft bij de dagelijkse gang van zaken, u een beroep kunt doen op ondersteuning vanuit de gemeente waar u woont. Het gaat onder andere om voorzieningen als hulp bij het huishouden, broodmaaltijden klaarmaken, blijvende rolstoel of woningaanpassing. U kunt hiervoor contact opnemen met het WMO- loket in de gemeente waar u woont.

Sociale Alarmering
Voor sociale alarmering kunt u contact opnemen met de volgende organisaties:

Regio Oss - Uden - Veghel - Bernheze:

Focus-cura: 030 - 69 27 050

Medicura: 088 - 007 11 00, of kijk eens op de website www.wuzzialert.com/nl/ 

Regio Sint Oedenrode - Schijndel:

Welzijn de Meierij: 073 - 54 41 400 / www.welzijndemeierij.nl

Regio Gemert - Bakel:

Zorgboog: 0900 - 899 86 36 / www.zorgboog.nl

Maaltijd voorziening
Voor warme maaltijden bij u thuis kunt u contact opnemen met de volgende organisaties:

Regio Oss - Uden - Veghel - Bernheze:

Ons Welzijn: 088 - 37 42 525 / www.ons-welzijn.nl

Regio Sint Oedenrode - Schijndel:

Foodconnect: 0888 - 10 10 10 / www.foodconnect.nl

Regio Gemert - Bakel:

Zorgboog: 0900 - 899 86 36 / www.zorgboog.nl

Geheel Nederland:

Apetito: 0800 - 023 29 75 / www.apetito.nl

Medicatie uitzetten

Als u hulp nodig heeft met het uitzetten van de juiste medicatie dan kunt u hiervoor terecht bij uw apotheek voor een baxterrol.

Meer weten over zorg en ondersteuning thuis?

Bezoek dan eens de website Samen Beter Thuis: www.samenbeterthuis.nl

Op deze website vindt u een veelheid aan informatie voor patiënt en mantelzorger. U vindt er instructievideo's die u wellicht een antwoord op enkele praktische vragen kunnen geven. Daarnaast informeert de site u over vergoedingen, het aanvragen van WMO ondersteuning, het PGB en dergelijke.